Un avocat a fost amendat pentru lipsa rovinietei, desi a platit-o

 

Pentru ca si-a schimbat numarul de inmatriculare al masinii, insa in evidente nu a fost operata modificarea, un avocat din Vrancea a fost taxat pentru lipsa rovinietei. Cum era de asteptat, avocatul Dan Alexandru Simion a mers in instanta cu amenda primita de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale Romania. Pentru ca, desi cuantumul amenzii este cel minim, avocatul-sofer e convins ca aceasta contraventie nu poate fi retinuta in sarcina sa. „Ei au dat amenda pentru numar, dar autoturismul avea rovinieta”, ne-a explicat avocatul Dan Simion.

rovinietaJudecatoria Focsani trebuie sa stabileasca de partea cui este dreptatea in cazul unei plangeri contraventionale intreptata catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale Romania. Pentru ca noul numar al masinii pe care o conducea nu figura cu taxa de drum platita, avocatul vrancean Dan Simion a fost amendat cu 250 de lei. Insa acesta spune ca greseala nu ii apartine, intrucat a facut demersuri pentru a intra in legalitate.

In fata instantei, avocatul a aratat ca rovinieta era achitata pentru numarul de leasing al masinii, amenda fiindu-i aplicata dupa ce si-a schimbat numarul. Acesta a subliniat ca anterior, a vorbit la CNADNR despre modificarile acestea si i s-a comunicat ca se vor opera si in calculator, ceea ce pana la urma nici nu s-a mai intamplat.

„Am cerut si numarul de inregistrare dupa ce am avut convorbirea telefonica la CNADR, dar operatoarea respectiva mi-a spus ca nu este necesar, ca a facut modificarile de rigoare atunci, direct, pe calculator. Am intrebat daca mai este nevoie sa fac alte demersuri si mi-a spus ca nu. Numai ca ulterior am primit amenda prin posta”, ne-a explicat avocatul Simion.

Si, cum numar de inregistrare al cererii sale nu exista, prima proba pe care s-a bazat in instanta pentru a-si dovedi buna credinta a ramas tot masina. Astfel, acesta a solicitat in instanta sa se verifice daca pentru seria de sasiu a masinii s-a platit rovinieta, mai ales ca, a subliniat avocatul,  masina era in leasing si nu ar fi avut cum sa circule fara taxa de drum platita.

Potrivit informatiilor de pe site-ul CNADNR, „in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta, aceasta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care la emiterea acesteia numarul de identificare al vehiculului a fost inscris corect. In orice alta situatie utilizatorul va solicita CNADNR – SA, in scris, efectuarea modificarii numarului de inmatriculare in baza de date a SIEGMCR”.

In acest moment, pentru lipsa rovinietei, amenda este cuprinsa intre 250 si 4.000 de lei, iar cuantumul tarifului de despagubire care se aplica in cazul lipsei rovinietei este intre 28 si 1.210 de euro, in functie de tipul autoturismului. Nicoleta Cristea, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie