Autoritatile din Republica Moldova confirma ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, ar fi primit acte moldovenesti false

 

Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor din Republica Moldova a confirmat ca omul de afaceri român Sorin Ovidiu Vîntu a obtinut buletin si pasaport moldovenesc în baza unei identitati false si a unor documente primare fabricate.

sorin ovidiu vantuAutoritatile de la Chisinau sustin ca, în urma unor anchete interne au descoperit mai multe ilegalitati comise în timpul guvernarii comuniste, inclusiv crearea unor identitati false, printre care si cea preluata de omul de afaceri român. Acesta a obtinut buletin de identitate si pasaport pe numele lui Corneanu Sorin Haralambie, scrie ‘Adevarul Moldova’.

Ancheta a dezvaluit faptul ca actele de identitate fusesera întocmite în baza unor documente primare falsificate si de aceea autoritatile moldovene le-au anulat, peste zece ani, pe 30 mai 2013.

‘Informam opinia publica despre faptul ca nu a existat niciodata în mod real o persoana numita Corneanu Sorin Haralambie cu datele de identificare de mai sus. Este regretabil faptul ca autoritati din Republica Moldova au putut elibera astfel de acte în trecut si asiguram opinia publica de faptul ca astfel de abuzuri nu mai sunt posibile astazi’, se arata într-un comunicat difuzat de Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori. Anchetatorii au descoperit ca acesta detinea documente de identitate false si, potrivit unor surse judiciare, ar fi încercat sa fuga din tara. La iesire, Vîntu a precizat ca dosarul a fost deschis în urma unei sesizari a oamenilor legii din Republica Moldova. El a sustinut ca nu stie cine a facut acele acte, precizând ca fotografia sa ‘apare pe tot internetul’, noteaza ‘Adevarul Moldova’.(AS – autor: Cornel Ciobanu, editor: Tudor Martalogu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie