Seful Parchetului Tribunalului din Slobozia, Cristian Hristescu, suspectat de fapte de coruptie

 

Seful Parchetului Tribunalului din Slobozia, Cristian Hristescu, este suspectat de fapte de coruptie. El ar fi sprijinit gruparea interlopului „Vivi” (Victor Dinescu) din Ialomita, au declarat surse judiciare pentru România libera.

judecator-coruptProcurorul Hristescu mergea si la petrecerile organizate de interlop, iar  în anul 2010 a fost chiar la ziua de nastere  acestuia. Anchetatorii detin filmul petrecerii, spun surse judiciare.

În iarna anului 1994, când ar fi fost beat la volan, Hristescu a comis un accident, dar Politia locala a acoperit evenimentul, dupa cum a scris presa locala. Atunci, nu i s-ar fi recoltat probe biologice, cum impune legea.

Hristescu ar fi fost verificat de CSM în urma cu ani buni ( când erau alte practici ale CSM) si a fost scos basma curata, chiar daca sesizarile erau facute de sefii sai ierarhici.

Hristescu are o vila în cartierul rezidential al orasului Slobozia, fiind vecin cu fostul se DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, arestat în iunie, anul trecut, tot pentru coruptie.

Interlopul Vivi Dinescu se ocupa de multi ani de camatarie, de recuperare cu violenta a datoriilor si dobânzillor mari. Intra peste datornici în case, noaptea, si îi batea, spun sursele României libere. Protectorul sau principal ar fi fost procurorul sef Hristescu.

În aceasta dimineta, o echipa de la DNA central a început perchezitiile  la locuinta sefului Parchetului Tribunalului Ialomita si la sediul Parchetului situat în Slobozia. De asemenea, se fac perchezitii si la domiciliile interlopilor.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari într-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea unor infractiuni de coruptie de catre un magistrat procuror de la o unitate de parchet din Slobozia. În cursul diminetii de 21 ianuarie 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare în locatii situate în localitatea Slobozia”, precizeaza DNA, într-un comunicat de presa. Ondine Ghergut, romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie