Perchezitia domiciliara si la sediul parchetului in cazul prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita, incuviintata de CSM

 

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat, la cererea DNA, perchezitia domiciliara si la sediul parchetului in cazul lui Cristian Hristescu – prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul din Slobozia.

CSM„In sedinta din 20 ianuarie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat — in temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata — perchezitia domiciliara si la sediul parchetului a invinuitului Cristian Hristescu — prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul din Slobozia”, se arata intr-un comunicat emis de CSM.

Solicitarea de incuviintare a perchezitiei a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) — Sectia de combatere a coruptiei, pentru infractiuni aflate in competenta acesteia.

Mai exact, prim-procurorul este acuzat de posibile fapte de coruptie si de legaturi cu lumea interlopa.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie de catre un magistrat procuror de la o unitate de parchet din Slobozia.

„In cursul diminetii de marti, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in locatii situate in localitatea Slobozia”, precizeaza DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Rodica Buliga, magistrati.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie