Modificari privind ajutorul de minimis

 

In Monitorul Oficial nr. 41 din 17 ianuarie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 2502/2013 al ministrului Economiei pentru modificarea unor acte privind ajutorul de minimis.

finante-afacereIn cadrul actului normativ se arata:

Verificarea conditiilor de eligibilitate se realizeaza de catre Autoritatea de management pentru Programul operational sectorial «Cresterea competitivitatii economice»/Orgahismul intermediar (AM POS CCE/OI), inainte de acordarea ajutorului. AM POS CCE/OI vor asigura publicitatea, sub orice forma, a listei documentelor ce dovedesc indeplinirea conditiilor de eligibilitate si a altor conditii specifice.

AM POS CCE este autoritatea responsabila de administrarea  schemei si furnizor de ajutor de minimis, in calitate de autoritate de management, urmand sa asigure derularea acesteia si fiind raspunzator pentru buna ei desfasurare.

Pentru a beneficia de ajutorul acordat prin prezenta schema, solicitantul va depune la Ministerul Economiei AM POS CCE o cerere de finantare, insotita de documentele solicitate in Ghidul solicitantului.

Detalierea modalitatii de derulare a prezentei scheme se regaseste in Ghidul solicitantului, acesta fiind publicat pe site-ul Ministerului Economiei, la adresa http://amposcce.minind.ro.

Data de la care se pot depune cererile de finantare si documentele justificative la Ministerul Economiei va fi anuntata inainte de lansarea apelului de proiecte, pe pagina www.minind.ro.

AM POS CCE/Organismul intermediar vor acorda un ajutor de minimis dupa ce va verifica, pe baza declaratiei pe propria raspundere, faptul ca suma totala a ajutoarelor de minimis primite pe parcursul unei perioade de 3 ani fiscali, inclusiv anul fiscal in curs, fie din surse ale statului sau ale autoritatilor locale, fie din surse comunitare, nu depaseste pragul de 200.000 euro, echivalent in lei. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie