Ministerul Finantelor Publice renunta la veniturile rezultate din jocurile de noroc. Vezi cum va fi compensata diminuarea incasarilor la buget

 

Ministerul Finantelor Publice a initiat un proiect de ordonanta prin care se doreste modificarea Codului Fiscal, astfel încât veniturile rezultate din jocurile de noroc sa nu mai fie impozabile, urmând ca diminuarea încasarilor la buget sa fie compensata prin modificarea taxelor prevazute de legislatia specifica acestor activitati.

jocuri de norocVa rezulta, astfel, un plus de 75,25 de milioane de lei la buget.

‘Nu sunt impozabile veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc tip pariuri mutuale, pariuri în cota fixa, pariuri în contrapartida, jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker, jocuri de tip slot-machine, videoloterie (VLT), jocuri de tip cazinou online, pariuri în cota fixa online, pariuri mutuale online, pariuri în contrapartida online si bingo online’, se arata în textul ordonantei.

Initiatorii actului normativ explica, în nota de fundamentare, ca eliminarea din sfera impozabila a acestor venituri este determinata de dificultatile întâmpinate în aplicarea reglementarilor actuale referitoare la determinarea câstigului obtinut de fiecare participant persoana fizica la anumite tipuri de jocuri de noroc.

‘Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a identificat o serie de neajunsuri în aplicarea prevederilor fiscale în cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat ca este dificila determinarea venitului obtinut de participant, de la acelasi platitor sau organizator de jocuri de noroc pentru anumite tipuri de joc: pariuri mutuale, pariuri în cota fixa, pariuri în contrapartida, jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker, jocuri de tip slot-machine, videoloterie (VLT), jocuri de tip cazinou online, pariuri în cota fixa online, pariuri mutuale online, pariuri în contrapartida online si bingo online’, se arata în nota de fundamentare.

Propunerea privind neimpozitarea veniturilor realizate din participarea la anumite tipuri de jocuri de noroc va fi aplicabila si în cazul celor realizate din jocuri de noroc online, cu exceptia jocurilor de noroc de tip loto online, ce vor fi licentiate în România în perioada urmatoare.

‘Precizam ca, pâna la acest moment, statul român nu a eliberat nici o licenta sau autorizatie de functionare pentru nici un organizator de jocuri de noroc online. Prezentam în continuare câteva situatii concrete în care sunt constate dificultati în aplicarea prevederilor fiscale, respectiv în determinarea câstigului la nivelul fiecarui participant si implicit a impozitului aferent. Astfel, o prima situatie întâlnita în practica se refera la jocurile de tip slot-machine. Prin natura sa, jocul de tip slot-machine presupune o activitate de scurta durata, repetata chiar de mai multe ori pe zi, de mai multe ori concomitent la mai multe aparate, ori în mai multe locatii, cu diverse câstiguri, astfel încât jucatorului nu i se poate determina câstigul’, spun initiatorii.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie