Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, audiat la DNA

 

Stelian Fuia a venit, marti, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu, în legatura cu vânzarea unor imobile apartinând Statiunii de Cercetare Fundulea, prin care ar fi fost favorizati sora si cumnatul acestuia.

Stelian Fuia, fostul ministru al AgriculturiiFostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a declarat, la intrarea în sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca va face declaratii dupa discutiile cu procurorii, „dar si mâine în Comisie”. Acesta a venit la DNA însotit de avocatul sau, Cristian Ene.

DNA a anuntat, în 8 ianuarie, ca a fost începuta urmarirea penala fata de Stelian Fuia, director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea la data faptelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

În acelasi dosar sunt cercetati sora si cumnatul acestuia, Alexandrina si Daniel State, asociati la SC Procera Agrochemicals, acuzati de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, în forma calificata.

Procurorii au aratat, în rezolutia de începere a urmaririi penale, ca Stelian Fuia, în calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice (SCDPAM) Fundulea, „a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silita”, fapt ce a permis vânzarea ilegala, printr-o licitatie din 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care sora acestuia era asociat. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. calarasi spune:

    tot acest dosar este foarte ciudat ata timp cat pe el s-au dat deja 2 NUP-uri.
    Pe de alta parte, MInisterul finantelor Publice atesta faptul ca acele imobile n-au fost vandute.
    CIUDAT, nu?!
    in linkul de mai jos aveti documentul eliberat de catre MFP:
    http://www.slideshare.net/StelianFUIA/mfp-raspuns

Adaugă părerea ta


 

Distribuie