Dosarul Rcs&Rds: Cererea Cameliei Voiculescu de copiere a interceptarilor, respinsa de CAB
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au respins la termenul de astazi cererea fiicei lui Dan Voiculescu – Camelia Voiculescu si a lui Ioan Bendei de copiere a interceptarilor efectuate de procurorii anticoruptie in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.
„Respinge ca neintemeiate cererile formulate de inculpata Voiculescu Camelia Rodica si partea vatamata Bendei Ioan privind eliberarea de copii ale celor 28 suporturi digitale care au fost sigilate cu sigiliul `Ministerul Public — PNA — 172`, atasate la prezenta cauza penala. Termen fond 11.02.2014. Se vor cita inculpatii si partea vatamata. Cu recurs odata cu fondul cauzei”, se arata in incheierea de marti a judecatorilor.
In acelasi dosar, directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013.
Pe 6 noiembrie 2013, magistratii CAB au respins ca nefondata cererea procurorilor anticoruptie de impunere a masurii interdictiei de a parasi tara pentru directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei.
Totodata, in acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ?erban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.
Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.
Mai exact, potrivit DNA, Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena TV Group si Intact Publishing sunt acuzati de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar fostul sef ANAF, in functie la data faptelor, ?erban Pop, de folosire in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
In perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata), amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat, se mai arata in rechizitoriul intocmit de procurori. Rodica Buliga, avocatura.com
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!