Un avion cu un echipaj medical la bord, s-a prabusit in judetul Cluj

 

Un avion care transporta o echipa medicala s-a prabusit luni între Abrud si Câmpeni, a declarat pentru AGERPRES secretarul de stat Raed Arafat.

avion micPotrivit coordonatorului Programului National de Transplant, Victor Zota, la bordul avionului se afla o echipa medicala care se îndrepta catre Oradea.

„Toti sunt în viata, si membrii echipei medicale, si pilotul. Medicii erau de la Institutul Clinic Fundeni si de la Oradea”, a precizat Zota.

Accidentul a avut loc în zona comunei Belis, iar viceprimarul localitatii, Mariana Ciumafai, a precizat ca accidentul a avut loc într-o zona împadurita.

Avionul, care apartine Agentiei Nationale de Transplant, decolase de pe Aeroportul Baneasa din Bucuresti si se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau sa participe la o operatie de transplant.

Purtatorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat, pentru AGERPRES, ca în jurul orei 16.30 a fost primit un apel pe numarul de urgenta 112 prin care o persoana anunta ca avionul s-a prabusit si ca erau sapte persoane la bord.

‘Persoana respectiva a spus ca nu poate vorbi mult la telefon, pentru ca acorda primul ajutor. A spus ca e un avion de mici dimensiuni cu sapte persoane la bord si ca nu poate vorbi pentru ca trebuie sa acorde primul ajutor. Am trimis echipaje de prim ajutor, avem doua masini 4×4 de prim ajutor. Mai avem si alte echipaje care le urmeaza’, a precizat purtatorul de cuvânt al ISU Cluj.

Directorul operational al Aeroportului international „Avram Iancu” Cluj, Liviu Pop, a declarat, pentru AGERPRES, ca a fost anuntat telefonic de accident, ca nu cunoaste detalii si ca din datele sale avionul nu era planificat sa aterizeze pe aeroportul clujean.(A, AS, autor:Marius Septimiu Avram, Elena Stanciu, Roberto Stan, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie