InfoCoruptia – Aplicatia care-ti permite sa semnalezi orice incident de coruptie

 

Ramânând în pas cu tehnologia, dar si cu problemele cu care ne confruntam zilnic, am descoperit o aplicatie prin care pot fi sesizate fapte de coruptie. Aplicatia InfoCoruptia poate fi descarcata gratuit de orice persoana care detine un telefonie mobilatelefon sau o tableta cu sistem de operare Android sau IOS, permitând utilizatorului:

  • sa sesizeze orice incident de coruptie/integritate de care ia cunostinta personal;
  • sa informeze despre toate evenimentele anti-coruptie din Romania;
  • sa se alature unei comunitati anticoruptie.

Cum sesizezi coruptia prin InfoCoruptie?

Potrivit descrierii acestui produs, daca ti se cere mita sau esti victima unui abuz ca urmare a unui conflict de interese, poti folosi aplicatia în trei moduri diferite!

1. Poti suna si reclama cazul la un telefon verde (gratuit) anticoruptie

În functie de domeniul în care si s-a cerut mita, poti suna la Directia Generala Anticoruptie (pentru a reclama faptele lucratorilor Ministerului Afacerilor Interne), la Directia Nationala Anticoruptie, la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (pentru a reclama faptele lucratorilor fiscali), la Ministerul Educatiei, Sanatatii sau la Agentia Nationala de Integritate.

2. Poti scrie o petitie la care vei primi un raspuns în maxim 30 de zile

Completând numele, adresa de domiciliu, datele din buletin si datele tale de contact (telefon, email), poti solicita prin intermediul InfoCoruptie oricarui minister, agentie sau consiliu judetean din România sa faca lucruri cât de poate de concrete (sa corecteze abuzuri de care te-ai lovit, sa schimbe reguli si proceduri abuzive, sa initieze investigatii interne etc).

De asemenea, poti semnala incidente de integritate si poti cere sa si se comunice masurile luate.

Ulterior trimiterii unei petitii, dupa 30 de zile, aplicatia InfoCoruptie îsi va trimite automat un mesaj în care îsi va reaminti ca a expirat termenul de raspuns la petitie si în care te va informa ce ai de facut în cazul în care nu ai primit niciun raspuns sau raspunsul primit este nesatisfacator.

3. Poti posta anonim cazul de coruptie pe piatadespaga.ro

Aplicatia InfoCoruptie a fost dezvoltata în parteneriat cu piatadespaga.ro si îti permite sa postezi de pe telefon direct pe piatadespaga.ro, completând un scurt formular cu informatii despre domeniul în care ai dat mita, judetul, orasul si institutia la care ai dat, valoarea mitei, forma în care ai dat mita (produse, bani etc) si gradul de multumire fata de serviciile pe care le-ai primit în urma darii de mita. Elena Hogas, legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie