Un jurnalist din Marea Britanie apreciaza ca Dacia ar putea intra in Formula 1 din sezonul 2015

 

Blogul unui jurnalist din Marea Britanie informeaza despre posibilitatea ca Dacia, sustinuta de finante din România, sa intre în Formula 1 din sezonul 2015.

dacia logoPe blogul lui Adam Cooper, jurnalist sportiv din Marea Britanie, apare informatia ca un proiect cu finantare româneasca este printre potentialele echipe noi din Formula 1, din sezonul 2015.

Se pare ca unele companii de stat ar fi în spatele acestui nou proiect, scrie jurnalistul. De asemenea, în proiect ar fi implicat si inginerul de origine româna Colin Kolles (Calin Colesnic), care a mai fost la Jordan, Midland, Spyker, Force India si Hispania Racing Team.

Jurnalistul britanic mentioneaza ca „se poate specula ca una dintre firmele implicate ar putea fi Dacia, firma detinuta de Renault si care ar putea fi brandingul unei masini cu motor Renault”.

Sezonul 2015 este unul important pentru ca Federatia Internationala de Automobilism a initial o serie de reduceri de costuri si va permite intrarea a trei echipe noi. Printre acestea s-ar numara o echipa a lui Gene Haas, care detine o echipa în NASCAR, una a lui Zoran Stefanovic, care a mai încercat sa intre în Formula 1 în 2010, cu echipa Stefan Grand Prix. Al treilea proiect este cel românesc.

Adam Cooper este un jurnalist care scrie pentru revista „Autosport”. A scris carti despre Eddie Irvine, Michael Schumacher si Piers Courage. Vlad Andriescu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie