Romania ar putea obtine cateva miliarde de euro din vanzarea terenurilor, aflate in proprietatea statului

 

România ar putea obtine „câteva miliarde de euro“ din vânzarea a 65.000 de hectare de teren, aflate în proprietatea statului, dar care sunt folosite de catre societati care între timp au fost privatizate, a declarat, la Adevarul Live, Stan Popa, presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

terenuri fondul funciar„AAAS sta pe o mina de bani: terenurile companiilor vândute. Acestea nu au certificate de atestare si titlu de proprietate, astfel ca nu au fost incluse în capitalul social al companiilor privatizate. Statul este privat în acest fel de calitatea de actionar si deci de sume imense de bani. Am identificat 65.000 de hectare în aceste societati, care valoreaza sume imense, de ordinul miliardelor de euro. Noi vrem ca terenurile sa fie incluse în capitalul social, statul primeste actiuni pe acestea si apoi investitorii au dreptul de preemptiune de a le cumpara“, a afirmat Popa.

Din acesti bani ar putea fi ulterior despagubiti cei care mai au de încasat sume de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a mai completat el.

Oficialul a spus ca institutia pe care o conduce va face publica în perioada urmatoare lista terenurilor cu pricina si a companiilor care le utilizeaza. Daniel Ionascu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie