Judecatoria Constanta a respins cererea pesedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, de a parasi tara

 

Solicitarea de ridicare a interdictiei de a parasi tara formulata de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA pentru sase infractiuni de abuz în serviciu, a fost respinsa, vineri, de Judecatoria Constanta, fara a mai exista o alta cale de atac.

ciocanelDecizia magistratilor Judecatoriei Constanta a fost pronuntata vineri dupa-amiaza, în sedinta publica.

Astfel, magistratii au respins ca nefondata solicitarea lui Nicusor Constantinescu de a-i fi ridicata interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

Decizia Judecatoriei Constanta nu mai are cale de atac.

Reprezentantii DNA – Serviciul Teritorial Constanta au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, ca Nicusor Constantinescu poate parasi tara pâna în data de 30 ianuarie, conform deciziei de joi a DNA.

Decizia este valabila pâna în 30 ianuarie, data de la care presedintele Consiliului Judetean Constanta trebuie sa se afle în tara, în conditiile în care acestuia i-a fost acceptata ridicarea interdictiei doar pentru primele 15 zile din cele 30, dispuse de DNA, iar instanta i-a respins solicitarea de ridicare a interdictiei pentru toata perioada.

„Numai în cazul în care instanta ar fi acceptat solicitarea avocatului domnului Constantinescu s-ar fi schimbat ceva în aceasta situatie si anume n-ar mai fi existat nicio interdictie de parasire a tarii nici dupa data de 30 ianuarie”, a precizat seful DNA Constanta, procurorul Sorin Constantinescu.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanta au anuntat, miercuri, ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Joi, Nicusor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanta pentru întreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au decis ca acesta poate parasi tara pâna în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile. Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate. Mona Hera, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie