Dosarul privind obtinerea ilegala de permise in Gorj: Trei instructori auto si fiul unuia din acestia, condamnati cu suspendare

 

Trei instructori auto si fiul unuia dintre acestia, trimisi în judecata în dosarul eliberarii frauduloase de permise de conducere din Gorj, au fost condamnati, vineri, la închisoare cu suspendare de Tribunalul Gorj, sentinta nefiind definitiva.

ciocanAstfel, Gheorghe Fratilescu, care este administrator si instructor auto la propria scoala de soferi, a fost condamnat la doi ani si sase luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendata si înlocuita cu un termen de încercare de cinci ani. Georgiana Stroe, de asemenea, administrator si instructor la propria scoala de soferi, a primit aceeasi pedeapsa.

Ionut George Stroe, fiul Georgianei Stroe, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a fost condamnat doi ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendata si înlocuita cu un termen de încercare de patru ani.

Totodata, instructorul auto Petre Bogdan, acuzat ca a intervenit pe lânga examinatorii auto pentru favorizarea obtinerii permisului de conducere de catre cursanti de-ai sai, a fost condamnat la doi ani si doua luni de închisoare cu suspendare.

Magistratii Tribunalului Gorj au dispus punerea în libertate a instructorilor auto, acestia fiind arestati preventiv din luna noiembrie, când la Târgu Jiu au avut loc mai multe prechezitii în acest dosar.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la inculpati a unor sume de bani primite de la investigatori sub acoperire în cursul anului 2013, când au fost realizate mai multe flagrante ce au dus la prinderea acestora.

„Confisca de la inculpatul Fratilescu Gheorghe sumele de: 600 de lei în folosul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (fondul de flagrant); 150 de lei în folosul Directiei Generale Anticoruptie si contravaloarea în lei a 150 de euro, la cursul de schimb de la data executarii masurii, în folosul statului; de la inculpata Stroe Georgiana sumele de 900 de lei lei în folosul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (fondul de flagrant) si 200 de lei în folosul Directiei Generale Anticoruptie si de la inculpatul Bogdan Petre sumele de: 1.300 de lei în folosul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (fondul de flagrant) si 100 de lei în folosul Directiei Generale Anticoruptie”, se arata în decizia Tribunalului Gorj.

Instanta a mai dispus mentinerea sechestrului asigurator asupra unor sume gasite asupra celor patru în momentul descinderilor, fiecare inculpat trebuind sa plateasca statului cheltuieli judiciare în valoare de 13.500 de lei.

Tribunalul Gorj a decis si desfiintarea înscrisurilor existente la dosarele de scolarizare a investigatorilor sub acoperire care au lucrat la acest caz.

Sentinta Tribunalului Gorj nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie