CFR Calatori si companiile private de transport feroviar vor fi obligate sa plateasca despagubiri pentru intarzieri sau anulari de trenuri

 

Drepturi noi pentru calatori din acest an. CFR Calatori si companiile private de transport feroviar vor fi obligate sa plateasca despagubiri pentru întârzieri sau anulari de trenuri. De asemenea, pasagerilor trebuie sa li se ofere posibilitatea de a urca în tren cu bicicletele.

mersul trenurilorDe la începutul acestui an, pasagerii trenurilor din România beneficiaza de drepturi noi. Pentru ca aceste drepturi sa fie aplicate în trenurile din România, Ministerul Transporturilor a venit cu un proiect de hotarâre de guvern care prevede sanctiuni pentru companiile feroviare care nu le respecta, potrivit România TV.

Astfel, sunt prevazute amenzi între 1.000 si 3.000 de lei în cazul în care un pasager nu este lasat sa urce cu bicicleta în tren. Amenzi similare sunt si în cazul în care pasagerii au de suferit din cauza întârzierilor sau anularilor de trenuri.

Companiile feroviare sunt obligate sa ofere asistenta calatorilor, atât la bord, cât si în garile din România. În caz contrar, risca amenzi între 1.000 si 5.000 de lei.

Ramâne de vazut daca aceste sanctiuni vor însemna si o îmbunatatire a calitatii transportului feroviar din România, în conditiile în care foarte multi calatori sunt nemultumiti în prezent de calitatea serviciilor. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie