Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei. Organizare si functionare

 

In Monitorul Oficial nr. 32 din 15 ianuarie 2014 a fost publicata H.G. nr. 1132/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, precum si de modificare a Hotararii Guvernului nr. 548/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului pentru Societatea Informationala.

monitorul oficial al romanieiIn cadrul actului normativ se arata:

Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, denumita in continuare AADR, organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, infiintata potrivit art. 10 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a fuziunii prin contopire a Centrului National de Management pentru Societatea Informationala, a Centrului National „Romania Digitala“ si a Centrului National de Supercomputing, este finantata integral din venituri proprii si se afla in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

Centrul National de Management pentru Societatea Informationala este denumit in continuare CNMSI, Centrul National „Romania Digitala“ este denumit in continuare CNRD si Centrul National de Supercomputing este denumit in continuare CNS.

AADR preia patrimoniul fostelor centre nationale CNMSI, CNRD si CNS, in conditiile legii.

AADR are sediul in municipiul Bucuresti, Str. Italiana nr. 22, sectorul 2.

Obiectivele AADR sunt urmatoarele:

  • implementarea la nivel national de sisteme informatice care furnizeaza servicii de eGuvernare;
  • operarea de sisteme informatice ce furnizeaza servicii de eGuvernare;
  • implementarea reglementarilor privind activitatile specifice guvernarii prin mijloace electronice in conformitate cu Strategia Agenda Digitala pentru Romania;
  • operarea de interfete dintre sistemele informatice ale institutiilor publice si cetateni sau mediul de afaceri, fiind o poarta de acces a acestora catre serviciile publice electronice furnizate de administratia publica.

Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie