Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al PC Buzau.

gheorghe comanComan a fost deferit justitiei pentru folosirea influentei, de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid, în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta în cadrul formatiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denuntator – în schimbul mentinerii acestuia în functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau (care la nivel politic,,ar reveni’ partidului respectiv), diverse servicii precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

„Concret, inculpatul Coman i-a pretins denuntatorului ca, în schimbul mentinerii acestuia în functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa îl angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ în cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel încât sa favorizeze o societate comerciala verificata – administrata de un consilier al aceluiasi partid”, se arata într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citata mentioneaza ca acestea constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzau de catre Gheorghe Coman. În acest context, între 12 – 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si suma de 3.140 lei.

În 27 decembrie 2013, Camera Deputatilor a încuviintat arestarea preventiva a deputatului Coman si la aceeasi data Serviciul Teritorial Ploiesti a propus Înaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala luarea acestei masuri.

În 7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori a dispus arestarea preventiva a parlamentarului pentru 30 zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiterii Directiei Generale Anticoruptie si au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casatie si Justitie.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie