Taxa TV ar putea creste

 

Televiziunea Româna a avansat ministrului de Finante un proiect care include o prevedere referitoare la marirea taxei TV, a declarat miercuri Stelian Tanase, director general interimar al Societatii Române de Televiziune.

Televiziunea Romana„Într-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finante este acest lucru (marirea taxei TV — n.r.) si sper ca saptamâna viitoare sa îi înfatisez si primului-ministru. Avem întelegere ca dupa Anul Nou sa avem o discutie. Avem un material, putem discuta pe o baza serioasa. Marirea taxei este lucrul la care ne gândim. Este o discutie complicata si ea se va purta”, a spus Tanase în Comisia pentru cultura si media din Senat.

Potrivit acestuia, o decizie recenta a Curtii Constitutionale va micsora cu o treime încasarile televiziunii. Stelian Tanase a mentionat ca apar diverse reglementari care, în ultima vreme, sunt „împotriva” institutiei pe care o conduce.

El a mentionat, în acest sens, decizia Curtii Constitutionale care va avea ca efect, probabil, reducerea cu o treime a încasarilor SRTv pe anul 2014. „Este vorba de faptul ca firmele vor plati numai pentru un singur abonament, chiar daca au o mie de televizoare. Aici putem sa discutam o formula, daca nu facem un abonament mai consistent, care sa cuprinda faptul ca are o mie de televizoare si nu doar un abonament normal, care este pretul a doua tigari”, a mai spus Stelian Tanase.

Presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin, i-a spus lui Stelian Tanase ca va fi dificila majorarea taxei TV, chiar cu 2-3 lei, mai ales într-un an electoral si în conditiile existentei mai multor nemultumiri fata activitatea acestei televiziuni.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe 2011, taxa TV, principala sursa de finantare a activitatii televiziunii (peste 70% din buget), a fost redusa pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei, înca din anul 2003, si nu a mai fost niciodata indexata. În prezent, în România este perceputa una dintre cele mai mici taxe TV dintre tarile Uniunii Europene, aceasta fiind de 4-5 ori mai mica decât taxele TV din Serbia, Polonia, Grecia, Slovacia si de 8 ori mai mica decât cea din Cehia.

Stelian Tanase – scriitor, politolog, scenarist, regizor si realizator TV – a fost numit pe 20 decembrie 2013, de plenul reunit al Parlamentului, în functia de director general interimar al Societatii Române de Televiziune (SRTv). Stelian Tanase a fost propus în aceasta functie de PNL.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. mihai spune:

    Noul director al Televiziunii Romane doreste marirea taxei Radio-TV pentru a acoperi gaurile facute de managementul defectuos, cheltuieli exagerate si nejustificate din bani publici …. Daca nu sunteti de acord semnati petitia impotriva acestei taxe;

    http://www.petitieonline.com/signatures/abuzul_vanzarii_conditionate_-_taxa_radio-tv_pe_factura_energie/

    Semnati si distribuiti mai departe ! SHARE

Adaugă părerea ta


 

Distribuie