Lenovo – Lider global pe piata PC-urilor in anul 2013

 

Compania Lenovo a fost liderul global pe piata PC-urilor în anul 2013, potrivit unui comunicat al companiei, care citeaza doua studii de specialitate. Astfel, raportul IDC referitor la livrarile de PC-uri în trimestrul patru de anul trecut arata ca Lenovo a atins o cota de piata de 18,6%, comparativ cu 16,1%, cât înregistra în aceeasi perioada a anului 2012, compania ocupând astfel primul loc pe piata, pe întreg anul 2013.

lenovo logoYang Yuanqing, presedinte Lenovo a declarat: „Vom continua sa crestem profitul. Suntem pe locul întâi pe piata PC-urilor, pe locul doi în segmentul PC plus tablete si pe locul trei în categoria Smart Connected Devices (PC, tablete, smartphone) la nivel global”.

Potrivit datelor financiare prezentate de companie în luna noiembrie a anului 2013, veniturile anuale ale Lenovo au fost de 9,8 miliarde dolari, în crestere cu 13% fata de anul anterior. Profitul înainte de impozitare a fost de 265 milioane dolari, în crestere cu 30%, iar profitul net a fost de 220 milioane dolari, în crestere cu 36%. De asemenea, veniturile Lenovo provenite din categoria de produse Mobile Internet and Digital Home (smartphone, smart TV, tablete) au reprezentat 15% din total, fata de 8% cu un an în urma. Totodata, în raport se mai specifica faptul ca Lenovo a livrat mai multe tablete si telefoane (14,6 milioane) decât PC-uri (14 milioane) în ultimul trimestru.

Potrivit companiei de cercetare Gartner, vânzarile de PC-uri, tablete si smartphone-uri vor creste în acest an cu 7,6%, la 2,5 miliarde unitati. În plus, PC-ul va continua sa piarda teren în fata gadgeturilor mobile din punct de vedere al vânzarilor, în timp ce numarul dispozitivelor cu sistem de operare Android va avansa la 1,1 miliarde. Vânzarile de smartphone-uri vor totaliza 1,9 miliarde de unitati, în urcare cu 5% fata de anul trecut, anticipeaza firma de cercetare. Totodata, PC-urile vor înregistra o scadere de 7%, la 278 milioane de unitati, si vor fi depasite pentru prima data de dispozitivele „ultramobile”, în crestere cu 54% în acest an, la 303 de milioane de unitati. În ultima categorie sunt incluse 263 de milioane de tablete, dar si 40 de milioane de alte gadgeturi, precum Samsung Galaxy Note. În 2013, piata a înregistrat o crestere de 3,8%, de doua ori mai lenta comparativ cu ritmul estimat pentru acest an. V.P.bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie