George Iacob, prefectul judetului Calarasi, considera ca reconstituirea dreptului de proprietate in zona Nana s-a facut legal

 

Prefectul judetului Calarasi, George Iacob, a declarat, luni, dupa audierile în comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din Calarasi, ca reconstituirea dreptului de proprietate în zona Nana s-a facut legal, din punctul sau de vedere, transmite Mediafax.

Teren„Din punctul meu de vedere, reconsitutuirea dreptului de proprietate s-a facut legal în Nana. Restul tranzactiilor, nu pot spune nimic, nu le-a facut institutia noastra. Întelegerile private sunt private, institutia prefectului nu are niciun amestec în întelegerile lor”, a declarat George Iacob.

Prefectul a spus ca nu i s-au cerut documente legate de achizitia terenului de catre fiica presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu.

El a mai aratat ca este normal sa existe titluri de proprietate ai caror proprietari sa fie decedati, dat fiind timpul care a trecut de la colectivizare. „Este normal ca, în multe situatii, autorul sa fie decedat, dar asta nu înseamna ca el nu are urmasi si sunt trecuti ca mostenitori”, a explicat George Iacob.

Prefectul judetului Calarasi a declarat, la finalul audierilor, ca reprezentantii comisiei de ancheta Calarasi au dorit informatii despre punerea în posesie a unor suprafete, pe teritoriul comunei Nana.

El a mentionat ca a pus la dispozitia parlamentarilor o parte din documente, si anume hotarâri ale comisiei judetene de fond funciar, care privesc validarea unor suprafete de terenuri, urmând ca în perioada urmatoare sa aduca si alte documente, în conditiile în care este vorba despre o perioada lunga de timp, 1990-2013.

Iacob a mentionat ca aceste terenuri, din datele pe care le are, nu au apartinut Institutului Fundulea si ca nu exista nici cereri din partea Parchetului. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie