ANRP a suspendat activitatea Comisiei judetene Constanta, pentru o perioada de sase luni

 

In data de 10 ianuarie 2014, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a suspendat activitatea Comisiei judetene Constanta pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 pentru o perioada de sase luni.

anrpSuspendarea activitatii acestei Comisii s-a facut in baza prevederilor art. II1 din O.U.G. nr. 10/2013, aprobata, cu modificari si completari prin Legea nr. 287/2013 si a avut in vedere constatarile in urma unui control efectuat, in decembrie 2013, de specialistii A.N.R.P. la Institutia Prefectului – Judetul Constanta, care coordoneaza lucrarile comisiei.

In urma verificarilor dispuse de A.N.R.P. au reiesit grave disfunctionalitati in functionarea Comisiei Judetene Constanta pentru aplicarea Legii nr. 9/1998. In numeroase cazuri, Comisia tehnica de evaluare a procedat la evaluarea unor bunuri in plus, iar in baza rapoartelor neconforme Comisia Judeteana a propus acordarea de compensatii banesti necuvenite persoanelor indreptatite.

Pe perioada suspendarii activitatii, Comisia judeteana urmeaza a lua o serie de masuri propuse de Autoritate, printre care: determinarea diferentelor dintre valoarea bunurilor abandonate in Bulgaria, pentru care se cuvenea acordarea de compensatii, si valoarea bunurilor pentru care s-au acordat despagubiri, indicarea persoanelor responsabile de existenta acestor diferente, elaborarea unor proceduri interne de lucru. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie