Reprezentantul Romaniei in Comitetul ONU – Proces de selectie

 

Pe 20 ianuarie 2014 va avea loc interviul aplicantilor pentru calitatea de candidat din partea României la procesul de selectie pentru a deveni membru în Comitetul ONU pentru Drepturile Omului si Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale, potrivit unui comunicat MAE.

ONUÎn baza Pactului International cu privire la Drepturile Civile si Politice si a Rezolutiei ECOSOC 1985/17 din 28 mai 1985, statele membre ONU au fost invitate sa depuna candidaturi pâna la 22 ianuarie 2014 pentru ocuparea postului de expert independent în cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului si pâna la 21 ianuarie 2014 pentru ocuparea postului de expert independent în cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale.

Persoana care va fi aleasa dintre candidatii desemnati de state, în urma procesului de selectie la nivelul ONU, pentru a ocupa postul vacantat în cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, va detine mandatul pâna la 31 decembrie 2014, data la care ar fi ajuns la termen mandatul anterior.

Persoana care va fi aleasa dintre candidatii desemnati de state, în urma procesului de selectie la nivelul ONU, pentru a ocupa postul în cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale va detine mandatul pe o perioada de 4 ani.

Criteriile de selectie:

Candidatii trebuie:
1. sa îndeplineasca conditiile de eligibilitate enuntate în Pactul International cu privire la Drepturile Civile si Politice si în Rezolutia ECOSOC 1985/17 din 28 mai 1985, respectiv înalta reputatie morala si o competenta recunoscuta în materia drepturilor omului;
– în alcatuirea componentei ambelor comitete ONU, se tine cont de distribuirea echitabila din punct de vedere geografic si de necesitatea reprezentarii diferitelor forme de civilizatie si a principalelor sisteme de drept;
– în cazul  Comitetului ONU pentru Drepturile Omului se va tine cont si de necesitatea ca acest comitet sa aiba în componenta sa si persoane cu experienta juridica
3. sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
4. sa dispuna de o buna reputatie profesionala si morala;
5. sa cunoasca la nivel aprofundat limba engleza sau limba franceza;
6. sa nu aiba antecedente penale.

Procedura de selectie nationala

Candidatii trebuie sa transmita dosarul de candidatura la adresa de e-mail ddoce@mae.ro sau la nr. de fax – 021.319.23.67, pâna la data de 16 ianuarie 2014, orele 15:00, ora României. Dosarul de candidatura trebuie sa contina urmatoarele documente:
– CV-ul;
– copie certificata de pe actul de identitate;
– copii certificate de pe actele de studii, din care sa rezulte pregatirea juridica solida a candidatului;
– cazier judiciar sau declaratie pe proprie raspundere cu privire la lipsa înscrisurilor în cazierul judiciar. Se accepta depunerea ulterioara a cazierului judiciar;
– cazier fiscal sau declaratie pe proprie raspundere cu privire la lipsa datoriilor fiscale si ca nu a savârsit fapte de natura celor care se înscriu în cazierul fiscal. Se accepta depunerea ulterioara a cazierului fiscal.

Daria Niculcea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie