Trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti, arestati preventiv de Tribunalul Dolj

 

Trei medici de la Spitalul de Urgenta din Târgu Carbunesti, retinuti, vineri, dupa ce au fost prinsi în flagrant luând mita de la o pacienta pentru a-i face cezariana, au fost arestati preventiv de Tribunalul Dolj.

medic-mitaTribunalul Dolj a admis, sâmbata, cererea procurorilor de arestare preventiva, pentru 29 de zile, a celor trei medici de la Spitalul de Urgenta din Târgu Carbunesti, retinuti pentru luare de mita, în urma unui flagrant.

Sentinta instantei nu este definitiva, potrivit Mediafax.

Doi medici ginecologi si un anestezist de la Spitalul de Urgenta din Târgu Carbunesti au fost retinuti, vineri, de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova, dupa ce au fost prinsi în flagrant luând mita de la o pacienta pentru a-i face cezariana.

Cei trei medici de la Spitalul de Urgenta din Târgu Carbunesti sunt acuzati ca ar fi primit, în total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariana unei tinere de 23 de ani. Banii au fost dati medicilor înainte de interventie, fiind marcati de anchetatori, care au intervenit la finalul operatiei si i-au prins în flagrant pe cei trei.

„Suma de bani pretinsa urma sa fie înmânata celor trei de catre sotul pacientei – denuntator în cauza, cu ocazia interventiei chirurgicale, programata în dimineata zile 10 ianuarie, dupa cum urmeaza: medicului chirurg Aurelian Dobran, suma de 900 de lei; medicului specialist Dana Utupanu, 800 de lei si medicului anestezist Grigore Dinu, suma 200 de lei. Aceste sume au fost predate fiecaruia dintre învinuiti în ziua de 10 ianuarie de catre sotul pacientei, Aurelian Dobran si Grigore Dinu primind banii înainte de interventia chirurgicala, iar Dana Utupanu, imediat dupa interventie, potrivit întelegerii din ziua anterioara”, a aratat Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova.

Medicul Aurelian Dobran este seful Sectiei Obstetrica-Ginecologie de la Spitalul de Urgenta din Târgu Carbunesti, Daniela Utupanu este medic ginecolog, iar Grigore Dinu este medic anestezist.

Managerul Spitalului de Urgenta Târgu Carbunesti, medicul Constantin Târziu, declara, vineri, ca nu stie în ce a constat flagrantul si cum s-a ajuns la organizarea acestuia, pacienta gravida neplângându-i-se anterior de vreo problema.

El mai spunea ca va fi deschisa o ancheta administrativa, pentru a se stabili ce s-a întâmplat la Sectia Obstetrica-Ginecologie, sustinând ca astfel de situatii îi anuleaza eforturile pe care le face pentru a moderniza unitatea sanitara.

Spitalul din Târgu Carbunesti a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri generate de moartea unor bebelusi la nastere, anchetele respective nefiind finalizate nici pâna în prezent. Cercetarile au vizat alti medici decât cei implicati în ancheta de acum. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie