Politistii au confiscat in perioada sarbatorilor de iarna, peste 50 de tone de petarde si artificii

 

Peste 50 de tone de articole pirotehnice, în valoare totala de 1,5 milioane de lei, au fost confiscate de politisti în cadrul actiunii nationale „Foc de Artificii 2013”, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR).

articole pirotehniceActiunea s-a desfasurat în perioada 20 noiembrie 2013 – 8 ianuarie 2014, sub coordonarea de specialitate a Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu sprijinul Directiei de Ordine Publica, politistii efectuând 4.094 de controale si verificari. În urma acestora, au constatat 1.602 de infractiuni, de comiterea carora sunt suspectate 1.567 de persoane. De asemenea, au aplicat 112 sanctiuni contraventionale, în valoare de 113.560 de lei.

Politistii au ridicat, în vederea confiscarii, 50.331 de kg. de articole pirotehnice, din categoriile 1, 2, 3 si 4. În aceasta perioada, au fost înregistrate 17 raniri din cauza folosirii necorespunzatoare a articolelor pirotehnice, comparativ cu 22 în 2013.

Controalele au vizat societatile comerciale autorizate pentru operatiuni cu articole pirotehnice, dublate de activitati specifice structurilor de ordine publica în zona pietelor, târgurilor sau centrelor comerciale. La activitati au participat si specialisti din cadrul Ministerului Muncii – Inspectoratele Teritoriale de Munca.

Conform IGPR, anul acesta au fost înregistrate mai putine raniri din cauza folosirii necorespunzatoare a articolelor pirotehnice, comparativ cu anul trecut.

Din datele statistice detinute de Politia Româna a rezultat ca, în anul 2005, când articolele pirotehnice din clasa a II-a se comercializau „la liber”, în perioada sarbatorilor de iarna, la nivel national, au fost înregistrate peste 350 de raniri si un deces cauzate de folosirea necorespunzatoare a acestor articole pirotehnice.

Dupa aparitia, în anul 2006, a restrictionarii vânzarii catre publicul larg a acestei categorii de articole pirotehnice, în perioada similara, au fost înregistrate, în medie, 25 de raniri anual, fara sa fie înregistrate decese.(editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie