In intervalul 1 martie – 31 mai toate spitalele publice vor fi controlate de inspectia sanitara

 

Toate spitalele publice vor fi controlate de inspectia sanitara, începând din 1 martie, la capitolul curatenie, context în care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, le solicita presedintilor de consilii judetene sa sprijine actiunea dispusa de la nivel central.

spital1Controalele vor dura pâna la 31 mai, urmând ca rezultatele sa fie facute publice la sfârsitul lunii iunie, precizeaza Ministerul Sanatatii (MS).

„Aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corecta a prevederilor legilor sanitare si efectuarea unor activitati pentru care este nevoie în primul rând de respect pentru pacienti. (…) Ministrul Sanatatii considera ca, indiferent de situatia sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfacator atât pentru pacienti, cadre medicale, cât si pentru autoritati, un standard elementar de curatenie si igiena trebuie asigurat de catre toti managerii unitatilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atât fata de profesionistii din sistem cât si fata de pacienti’, se mai arata într-un comunicat remis MEDIAFAX, duminica, de MS.

Într-o scrisoare adresata presedintilor de consilii judetene, Nicolaescu îi informeaza pe acestia în legatura cu „actiunea de anvergura” care va fi declansata la 1 martie „cu scopul ducerii la îndeplinire a obiectivelor si actiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curateniei, dezinfectiei, dezinsectiei si deratizarii în spitale, precum si pentru asigurarea, în cantitati suficiente, a materialelor si produselor destinate acestor activitati”.

„În acest scop, va propun si, totodata, va adresez rugamintea de sustine demersurile Ministerului Sanatatii prin asigurarea colaborarii dintre structura de specialitate a Consiliului Judetean si Directia de Sanatate Publica din judet”, le spune Nicolaescu presedintilor de CJ.

Potrivit MS, scrisoarea catre presedinti de consilii judetene vine „ca urmare a numeroaselor exemple aparute în mass media referitoare la conditiile igienico-sanitare precare din unele unitati sanitare”. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie