Cea mai varstnica avocata din Romania are 100 de ani

 

Cea mai varstnica avocata din Romania se numeste Rella Feller, are 100 de ani si a activat in Baroul Timis timp de peste 50 de ani. Ea a fost sarbatorita, joi, de catre membrii Baroului Timis, care i-au acordat o diploma aniversara si un tort. Ea va primi si o suma de bani de la Casa Judeteana de Pensii Timis, de unde isi ridica personal pensia de 2.200 de lei.

Rella FellerDecanul Baroului Timis, Valeriu Rauta, a declarat, la aniversarea Rellei Feller, ca aceasta este cea mai varstnica avocata din Romania si a activat in barou timp de peste 50 de ani.

Rella Feller s-a nascut la 1 ianuarie 1914, la Cernauti, dar s-a refugiat la Timisoara in anul 1945. Ea spune ca s-a dedicat meseriei de avocat si de aceea nu s-a casatorit niciodata.

„Mi-a placut foarte mult meseria, era lucrul cel mai frumos pe care l-am trait. E lucrul cel mai inaltator pentru om. Ajuti omenirea, oamenii care au nevoie si asta e foarte mult, ca ajuti pe altii. Sunt mandra ca sunt avocata”, a spus Rella Feller, citata de Mediafax.

Intrebata care este secretul longevitatii, avocata a afirmat ca si acum lucreaza foarte mult si ca are un apartament pe care il intretine singura.

„Nu sunt tanara, am o suta de ani. O suta e un numar rotund, o suta de ani e foarte mult. Eu lucrez si acum. Nu mai sunt avocata, dar lucrez in casa, ceea ce inseamna munca fizica. Am un apartament pe care il intretin singura si e curat la mine. Nu veti gasi un fir de par, totul e curat, asta e munca mea”, a povestit Rella Feller.

Ea nu isi mai aminteste cand a intrat pentru ultima data in sala de judecata, dar stie cu siguranta ca pentru o femeie, in trecut, a fost foarte greu sa intre in sistem.

„Barbatii aveau prioritati, iar eu am depus toate eforturile sa fiu avocata. Am muncit pentru asta si am avut si un sef bun”, a povestit ea. „Nu am ce sa regret, dimpotriva, ma bucur ca am fost avocat, e o mandrie pentru mine. E ceva inaltator. Nu va pot spune despre cazurile judecate, eu si acum sunt obisnuita sa fac un plan, la orice, sunt ordonata si fac planuri”, a declarat Rella Feller. Mircea Doaga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie