Ministrul Economiei: Legea minelor ar putea fi aprobata in luna februarie

 

O noua lege a minelor, din care au fost scoase prevederile care pot fi interpretate cu „dedicatie”, urmeaza sa fie adoptata in luna februarie, a declarat Ministrul Economiei, Andrei Gerea, in cadrul intalnirii cu Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

andrei gerea1Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Ambasadorul Martin Harris a dorit sa se informeze cu privire la situatia Remin Baia Mare si care este perspectiva clara pentru aceasta companie. Legat de acest subiect, ministrul Gerea a explicat ca, odata cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil in cursul lunii februarie, va exista cadrul legal pentru redeschiderea proiectului minier la Remin Baia Mare.

De altfel, textul noii legi a minelor a fost imbunatatit substantial, astfel incat este favorabil celor care doresc sa investeasca in sectorul minier. Astfel, noua lege prevede scurtarea unor termene, asigurarea respectarii proprietatii, despagubiri corecte, transparenta si au fost eliminate prevederile care puteau fi interpretate ca fiind cu dedicatie. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

1 comentariu

  1. Calin spune:

    ar fi cazul sa se aprobe legea minelor, sa se reporneasca aceasta industrie in Romania, e o sansa foarte buna de dezvoltare pentru tara noastra, iar pentru localitatile miniere este singura sansa reala de dezvoltare!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie