Adjunctul secretarului de stat al SUA se intalneste cu presedintele Traian Basescu

 

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, îsi începe, vineri, vizita de doua zile la Bucuresti, pe tema consolidarii statului de drept. Potrivit RRA, pe agenda sa figureaza o întâlnire cu presedintele Traian Basescu. Noua conducere a CSM, dar si ministrul Justitiei au fost chemati ieri la Ambasada Statelor Unite.

traian basescuDepartamentul de Stat american a confirmat, pentru Radio România Actualitati, ca adjuncta secretarului de stat John Kerry, Victoria Nuland, va avea o întrevedere cu presedintele Traian Basescu, în cadrul vizitei la Bucuresti.

Oficialul american urmeaza sa aiba vineri si sâmbata întrevederi si cu reprezentanti ai guvernului si ai societatii civile.

Un reprezentant al Departamentului de Stat a declarat ca printre subiectele de discutie cu oficialitatile de la Bucuresti vor fi întarirea statului de drept, transparenta guvernarii si egalitatea cetatenilor în fata legii.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, miercuri, ca programul premierului Victor Ponta era facut de multa vreme si nu putea fi modificat pentru a include o întrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, care va veni, vineri si sâmbata, în România.

„Este o vizita pe care eu o calific ca binevenita, cred ca este extrem de oportun sa discutam si vom discuta, cu siguranta, în primul rând aspectele legate de Parteneriatul Strategic, care este un parteneriat ce reprezinta cheia de bolta a politicii externe românesti. Vom discuta cu siguranta si aspecte regionale, exista mare interes în expertiza României (…) Si vom discuta, cu siguranta, toate aspectele care pot fi de interes pentru ambele parti. Am vazut chestiunea cu statul de drept. Eu cred ca este o vizita binevenita pentru a avea aceast dialog si a clarifica eventuale chestiuni care trebuie clarificate”, a precizat Corlatean.

Consilierul premierului Ponta pe probleme juridice, de minoritati si relatii internationale, Gyorgy Frunda, a declarat pentru Ziare.com ca simte o atitudine de superioritate din partea SUA, referindu-se la anuntul vizitei secretarului de stat adjunct american in Romania, Victoria Nuland, care spune ca vine la Bucuresti pentru a discuta despre functionarea statului de drept.

„Mi se pare putin cu un aer de superioritate, ca si cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, traim intr-o lumea globalizata, facem parte din sisteme strategice de aparare, dar ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte, care contravine tuturor conventiilor internationale sau ca mergem sa verificam decizia Parlamentului (adunarii statale-n.red) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana.

(…) Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam. Uncle Sam, who is the best and the strongest, Big Uncle Sam (Unchiul Sam, care e cel mai bun si mai puternic – nred) „, a raspuns Frunda, intrebat de Ziare.com daca i se pare suparatoare formularea. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie