Patriarhia Romana, amendata cu 10.000 de lei de Ministerul de Finante

 

Patriarhia Româna a fost amendata cu 10.000 de lei de Ministerul de Finante în urma atribuirii, prin licitatie, a unor lucrari de consolidare si restaurare a Palatului patriarhal, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Române sustinând ca au respectat decizia instantei, dupa contestarea licitatiei.

patriarhiaPatriarhia a facut joi aceasta precizare dupa ce în presa au aparut informatii privind amenda de 10.000 de lei primita de institutie din cauza unor nereguli la licitatia lucrarilor de consolidare a Palatului Patriarhiei, noteaza Mediafax.

Patriarhia Româna a fost amendata de Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice din cadrul Ministerului Finantelor Publice în urma atribuirii contractului pentru lucrari de consolidare si restaurare a Palatului patriarhal.

Potrivit reprezentantilor Patriarhiei, executantul lucrarilor a fost desemnat conform deciziilor Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor si Curtii de Apel Bucuresti, fiind pusa în aplicare, în termenul legal de 15 zile, decizia instantei.

„În martie 2013 au fost înscrise în competitie 13 firme pentru executarea lucrarilor de consolidare si restaurare a Palatului Patriarhiei cu fonduri europene. La fiecare sedinta au fost prezenti reprezentantii UCVAP care au si semnat procesele verbale. În final, o firma a contestat rezultatele licitatiei, iar Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor si Curtea de Apel Bucuresti i-au dat câstig de cauza. Patriarhia Româna a pus în aplicare decizia instantei în termneul de 15 zile prevazut de lege. Patriarhia Româna îsi exprima convingerea ca justitia va constata caracterul abuziv al amenzii aplicate de UCVAP din Ministerul Finantelor Publice pentru «vina» de a fi adus la îndeplinire în termenul legal o hotarâre judecatoreasca irevocabila”, au declarat reprezentantii Patriarhiei.

CITESTE SI Patriarhia Româna INTERZICE manastirilor sa mai gazduiasca turistii veniti prin agentii

De asemenea, Patriarhia Româna spera ca „tergiversarile birocratice nejustificate si neexplicate de UCVAP vor înceta” si ca vor fi demarate lucrarile de executie ale acestui proiect cu finantare europeana, semnat împreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale înca din anul 2012.

Valoarea lucrarilor de consolidare si restaurare a Palatului Patriarhiei este de 64 de milioane de lei fara TVA, dintre care 98% sunt asigurati din fonduri europene, iar 2% din suma, de Patriarhia Româna. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie