Retailerii au furat startul la reduceri

 

În ultimii ani, retailerii de fashion ne-au obisnuit cu reduceri serioase înca din primele zile ale anului. Nici 2014 nu face exceptie, astfel ca magazinele afiseaza deja discounturi de pâna la 70%. În mod oficial, perioada de soldare pentru perioada toamna-iarna debuteaza pe 15 ianuarie.

reduceri de sezonMajoritatea marilor retaileri de fashion au deja în desfasurare campanii promotionale pentru a scapa astfel de stocuri si a putea face loc colectiei de primavara-vara. Discounturile ajung pâna la 70%, în unele cazuri si vor fi si mai semnificative pe masura ce ne apropiem de luna februarie.

O exceptie în acest caz este H&M care va da startul reducerilor de sezon (soldarilor) începând cu data de 15 ianuarie 2014 si pâna la 28 februarie.

Oricum, în mod oficial si conform legislatiei referitoare la comercializarea produselor si serviciilor de piata (OG 99/2000), perioada soldarilor de toamna-iarna începe pe 15 ianuarie si va dura pâna pe 15 aprilie. Atentie însa! Reducerile se aplica în limita stocurilor disponibile. În afara acestor perioade, comerciantii sunt liberi sa desfasoare vânzari promotionale.

Cine are reduceri acum

ECONOMICA.NET a facut un sondaj în rândul celor mai importante branduri de fashion prezente pe plan local.

Majoritatea si-au redus preturile cu 30-50%.

Astfel, magazinele Mango au reduceri de 50% la toata colectia de toamna-iarna, Levi’s are discounturi de pâna la 50% în limita stocurilor disponibile, în timp ce la Bershka, pâna pe 14 ianuarie, s-au taiat preturile la pulovere, pantaloni, rochii, jeans, tricouri etc cu pâna la 30%.

Tot pâna când intram oficial în perioada de soldare (15 ianuarie) exista promotii si la Lee Cooper, reducerea maxima fiind de 60%. Dupa aceasta data, discounturile vor fi chiar mai mari si vor dura atâta timp cât exista stocuri.

Zara ofera unele articole la jumatate de pret pâna pe 14 ianuarie. De asemenea, pâna pe 13 ianuarie, exista discounturi de 30-40% în magazinele Calvin Klein, în timp ce la Koton reducerile ajung pâna la 50% si vor tine pâna la finele lunii ianuarie. Dupa aceeea, retailerul va taia din preturi pâna la 70%.

Si unitatile Pull&Bear au reduceri înainte de 15 ianuarie: au taiat pâna la 40% din preturile initiale, urmând probabil alte discounturi dupa aceasta perioada.

La Massimo Dutti preturile au scazut cu pâna la 50% , oferta fiind valabila în limita stocurilor disponibile, în timp ce la New Yorker discountul variaza între 30% si 70%, în limita stocurilor disponibile. Si Next are reduceri la unele articole, avantajul clientului fiind de pâna la 50% din pretul initial.

Puma are discount de 25% la o parte din colectia de toamna-iarna, pâna în luna februarie, în limita stocurilor disponibile, Intersport are campanie pâna la finele lunii februarie, cu preturi reduse cu 10-50%, Tommy Hilfiger are campanie promotionala pâna în februarie, cu preturi între 20 si 50% mai mici, Timberland ofera discounturi de 30% la unele articole din colectie, iar LcWaikiki a taiat din preturi cu pâna la 50% pâna la finele acestei luni.

În ceea ce priveste magazinele de încaltaminte, Humanic  are reduceri de 50% la majoritatea articolelelor, iar Benvenuti a taiat din preturi cu pâna la 55% pâna pe 28 februarie.

Ce spune legea

Vânzarea de soldare este orice vânzare însotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea „soldare/soldari/solduri” si care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vânzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vânzare cu amanuntul. Vânzarile de soldare se pot efectua numai în cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de câte 45 de zile fiecare, cu conditia ca produsele propuse pentru soldare sa fie achitate furnizorului de catre comerciant cu cel putin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzari de soldare si oferite spre vânzare în mod obisnuit înaintea acestei date.

Stocul de produse propus pentru soldare trebuie sa fie constituit în prealabil în structura de vânzare respectiva, în spatiile de vânzare si depozitele structurii de vânzare, precum si, dupa caz, în unul sau mai multe depozite ale comerciantului, cu cel putin 15 zile înainte de data de debut a vânzarii de soldare, si nu va fi reinnoit dupa constituire sau în cursul vânzarilor de soldare.

Comerciantii au obligatia sa notifice la primaria în a carei raza teritoriala îsi desfasoara activitatea perioada în care efectueaza vânzarile de soldare cu cel putin 15 zile înainte de începerea operatiunilor. Alina Stanciu, economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie