Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor va initia din luna februarie actiuni de protest

 

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) va initia, începând cu luna februarie, actiuni de protest si va notifica organismele internationale, daca Guvernul va continua sa-si ignore obligatia de a îmbunatati conditiile de lucru în penitenciare si de a asigura conditiile necesare bunei desfasurari a activitatii, se arata într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de conducerea FSANP.

penitenciar‘Sistemul penitenciar din România este cronic subfinantat, iar conditiile din penitenciare sunt în continuare – în pofida angajamentelor politice – cele pentru care Romania a fost condamnata de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Solicitam Guvernului alocarea urgenta a fondurilor necesare investitiilor în îmbunatatirea conditiilor de munca. Exista situatii în care peste 50% din personalul unui penitenciar, conform cifrelor furnizate de catre evaluarile de medicina muncii, sufera de boli cauzate de mediul de lucru. E vorba de boli cardiovasculare, afectiuni neurologice, boli cronice pulmonare, afectiuni dermatologice, afectiuni gastrice si hepatice’, se arata în comunicatul citat.

Potrivit FSANP, un risc major pentru siguranta locurilor de detinere îl reprezinta lipsa personalului, motiv pentru care s-a ajuns la peste 300.000 de ore lucrate suplimentar, dar neacordate salariatilor.

‘Conform bugetului Administratiei Nationale a Penitenciarelor, mai putin de 100 de lei pe luna sunt alocati pentru reparatii curente la nivelul unui penitenciar. Banii pentru utilitati si cheltuieli de functionare se spera ca vor fi asigurati cu prilejul viitoarelor rectificari’, se mai mentioneaza în comunicat.(AS-autor: Magdalena Tanasescu, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie