Cati Hristu, fost primar al unei comune constantene, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare

 

Fostul primar al localitatii constantene Cogealac, Cati Hristu, judecat pentru complicitate la înselaciune cu consecinte deosebit de grave si de fals în înscrisuri sub semnatura privata, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de închisoare cu executare.

ciocanCati Hristu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru comiterea infractiunilor de complicitate la înselaciune cu consecinte deosebit de grave si de fals în înscrisuri sub semnatura privata. De asemenea, în acelasi dosar au fost judecate alte 13 persoane, iar doua dintre acestea au primit tot pedepse cu executare, relateaza Mediafax.

Astfel, este vorba despre Adam Grameni, condamnat la trei ani si jumatate de închisoare pentru complicitate la înselaciune cu consecinte deosebit de grave si de fals în înscrisuri sub semnatura privata, si despre Sorin Dore, condamnat la trei ani si patru luni de închisoare pentru complicitate la înselaciune. Celelalte 11 persoane condamnate în acest dosar au primit pedepse cu suspendare.

Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel în termen de zece zile de la pronuntare.

Cati Hristu si celelalte 13 persoane au fost trimise în judecata în februarie 2012 de catre procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Constanta. Astfel, în perioada decembrie 2007 – octombrie 2008, Cati Hristu a racolat mai multe persoane pe care le-a determinat sa obtina credite bancare, promitându-le ca le va achita, fara a face însa acest lucru.

Fostul primarul a folosit banii respectivi pentru achizitionarea a sute de hectare de teren în Cogealac, dar si pentru a plati peste 130 de persoane cu 500 de lei fiecare pentru a-l vota la alegerile locale din 2008. Prejudiciul în acest caz se ridica la aproximativ 500.000 de lei si 40 de mii de euro.

Acesta nu este singurul proces al fostului primar din Cogealac, el fiind trimis în judecata în anul 2010 pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice, dupa ce a provocat un scandal pentru a-i împiedica pe angajatii unei societati sa opreasca lucrul la instalarea unui parc eolian în Cogealac deoarece el prefera o alta firma sa realizeze lucrarile respective. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie