Romgaz organizeaza licitatie publica pentru un sistem de supraveghere video. Vezi valoarea contractului

 

SNGN Romgaz SA a publicat la sfarsitul lunii decembrie un anunt de licitatie publica, cu numarul 148717/30.12.2013, avand ca obiect executia, montarea si punerea in functiune a unui sistem control acces si supraveghere video in punctele sensibile ale SNGN Romgaz SA. Potrivit anunutului, punctele sensibile ale SNGN Romgaz SA sunt: Sucursala de Productie Medias, Sucursala de Productie Tg. Mures, Sucursala Ploiesti, STTM Tg.Mures respectiv SIRCOSS Medias.

romgaz 1Conform informatiilor publicate in platforma de licitatii “obiectivul general al achizitiei este imbunatatirea managementului timpului de lucru si al accesului personalului la locul de munca, iar ca obiectiv secundar, acolo unde aceasta cerinta poate fi indeplinita prin echipamentuil destinat obiectivului general, sporirea securitatii in obiectiv prin controlul accesului persoanelor in perimetrul acestuia“.

Valoarea contractului, fara TVA, este estimata la 3.936.252 lei, reprezentand: echipamente – 965.517 lei, servicii – 165.034 lei, respectiv lucrari – 2.681.961 lei. Alte cheltuieli diverse si neprevazute, au fost estimate la 123.740 lei, adica un procent de 3,245% din valoarea Echipamentelor + Serviciilor + Lucrarilor.

Compania castigatoare va avea la dispozitie un termen de 9 luni pentru realizarea lucrarilor.
Garantii obligatorii penru ofertanti si compania castigatoare

Ofertantii vor trebui sa depuna o garantie de participare in valoare de 76.000 lei, valabila 90 zile de la data limita de depunere a ofertelor. Data de referinta la care se face echivalenta leu/valuta (daca este cazul) la cursul BNR, este cu 5 zile inaintea de data limita de depunere a ofertelor. Garantia de participare(GP)se exprima in lei, se va prezenta in original la deschiderea licitatei si poate fi constituita in urmatoarele forme:
– virament bancar – printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire
– ordin de plata sau fila CEC, cu conditia confirmarii acestora de catre banca pana la data deschiderii ofertelor in contul deschis la RO08RNCB0231019525330001 BCR Medias.

Autoritatea contractanta(AC) are dreptul de a vira GP in bugetul propriu, ofertantul pierzand suma constituita, atunci cand acesta din urma se afla in oricare dintre urmatoarele situatii: a) isi retrage oferta in perioada de valabilitate a acesteia ;b) oferta sa fiind stabilita castigatoare, nu constituie garantia de buna executie in perioada de valabilitate a ofertei;c) oferta sa fiind stabilita castigatoare, refuza sa semneze contractul de achizitie publica in perioada de valabilitate a ofertei. d) In masura in care Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor respinge o contestatie ca fiind nefondata sau contestatorul a renuntat la contestatie in masura in care renuntarea la contestatie nu este ca urmare a adoptarii de catre AC a masurilor de remediere necesare, AC va retine contestatorului din GP in raport cu valoarea estimata a contractului o suma in conformitate cu art.2781 alin.(1) si (2) din OUG 34/20006 actualizata, modificata si completata de OUG 76/30.06.2010, respectiv se va retine din garantia de participare cuantumul de7 592, 51 lei.
Garantia de buna executie – 5% din valoarea contractului

Totodata, compania castigatoare va trebui sa depuna o garantie de buna executie in valoare de 5% din pretul contractului, fara TVA. Garantia de buna executie a contractului de lucrari se constituie conform art. 90 alin. (1)-(3) din H.G. 925/2006 actualizata, dupa cum urmeaza: Printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, conform art.90 alin.(1) din HG 925/2006 sau prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturile partiale, in conditiile prevazute la art.90 alin.(3) din HG 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul in care garantia de buna executie se constituie prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale, Executantul are obligatia de a deschide la unitatea Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent in administrarea acestuia un cont de disponibil distinct la dispozitia Achizitorului, conform HG 1045/2011. Suma initiala care se depune de catre Executant in contul astfel deschis nu trebuie sa fie mai mica de 0,5% din pretul contractului. Pe parcursul indeplinirii contractului, Achizitorul urmeaza sa alimenteze acest cont prin retineri succesive din sumele datorate si cuvenite Executantului pana la concurenta sumei stabilite drept garantie de buna executie.

Autoritatea contractanta are obligatia de a restitui/elibera garantia de buna executie astfel: a) 70 % din valoarea garantiei, in termen de 14 zile de la data incheierii procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor, daca nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei, iar riscul pentru vicii ascunse este minim.b) restul de 30 % din valoarea garantiei se restituie pe baza procesului verbal de receptie finala.

Dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca firmele interesate de acest contract se remarca cel privind la cifra de afaceri – media cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2010, 2011, 2012) a ofertantilor trebuie sa fie de minim 7.000.000 lei, respectiv certificarile: Certificat de asigurare a calitatii ISO 9001/2008 sau echivalent si certificat pentru Sistemul de Management de mediu ISO 14001 sau echivalent.

Ofertantii trebuie sa fie inregistrati in SEAP pentru a participa la etapa finala de L.E. La etapa finala de L.E. vor participa numai ofertantii a caror oferte au fost declarate admisibile. Elementul care va face obiectul procesului repetitiv de ofertare este ?pretul ofertei?. Ulterior evaluarii initiale integrale a ofertelor, autoritatea contractanta va transmite, prin intermediul operatorului SEAP, simultan ofertantilor care au oferte admisibile, invitatia de participare la etapa finala de L.E., in care se va prezenta data de desfasurare a rundei.Ofertantii pot vedea nr.de participanti. Etapa finala de L.E. se va derula intr-o singura runda care va dura 24 de ore.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.02.2014, pana la ora 10:00.Loredana Bentan, mediasinfo.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie