Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti

 

Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat marti de Tribunalul Bucuresti pentru savârsirea infractiunilor de abuz în serviciu si luare de mita, într-un dosar în care a fost trimis în judecata de procurorii DNA în legatura cu achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare.

serban bradisteanuDecizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Este pentru a doua oara când Bradisteanu este achitat în acest dosar, aceeasi decizie fiind luata tot de Tribunalul Bucuresti în decembrie 2009, însa atunci dosarul a fost trimis spre rejudecare în urma unei hotarâri a Curtii de Apel Bucuresti.

Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis în judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, în schimbul trucarii unor licitatii.

Potrivit DNA, în perioada 2001 – 2002, Serban Bradisteanu, în calitate de presedinte al comisiei de evaluare la o licitatie pentru achizitia de aparatura medicala, organizata de Ministerul Justitiei, a atribuit, cu încalcarea flagranta a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului „Prof. dr. Constantin Angelescu”.

Anchetatorii sustin ca Serban Bradisteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani si 3.594.333 euro.

Începerea urmaririi penale împotriva membrilor comisiei de licitatie, printre care si medicul Serban Bradisteanu, a fost dispusa de DNA la 4 mai 2006. Ceilalti membri ai comisiei – Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Parausanu, Daniela Nazdravan, Irina-Doina Protopopescu si Florica Topologeanu – au fost ulterior scosi de sub urmarire penala, constatându-se lipsa vinovatiei lor.

La 23 iunie 2006, procurorii DNA au dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate în proprietatea medicului Bradisteanu: un teren si o vila în Ciolpani, cu o valoare estimata la 425.000 de euro, o garsoniera în Bucuresti, pe calea Victoriei, cu o valoare estimata la 62.000 de euro, si un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucuresti, cu o valoare estimata la 1.100.000 de euro.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie