Marea Britanie promite sa controleze imigratia, ca urmare a liberalizarii pietei muncii

 

Marea Britanie promite sa controleze imigratia luând în considerare faptul ca restrictiile privind libera circulatie a lucratorilor din România si Bulgaria au fost ridicate la nivelul întregii Uniuni de la 1 ianuarie 2014, informeaza EUobserver.

marea britanie1Odata ridicate aceste restrictii, românii si bulgarii nu vor mai avea nevoie de permise speciale de munca pentru a lucra în anumite domenii în Marea Britanie, iar acest aspect a dat nastere unor dezbateri aprinse, politicienii si mass-media amplificând temerea unei imigratii masive si a fenomenului cunoscut ca turism de beneficiu.

Fara sa nominalizeze România si Bulgaria, în ceea ce pare o încercare de a câstiga alegatorii partidului anti-imigrari, prim-ministrul David Cameron a declarat: ”Am limitat deja accesul la bunastare al nou-venitilor, am limitat imigrarea si în acest an vom continua sa facem acest lucru, construind o economie pentru oamenii care lucreaza din greu si care respecta regulile”. De altfel, cu saptamâni înainte de termenul la care urmau sa fie ridicate restrictiile, Cameron a anuntat o serie de masuri menite sa reduca beneficiile românilor si bulgarilor, ca de exemplu: stabilirea pragului minim de câstiguri salariale si deportarea pentru cersetori.

De asemenea, Laszlo Andor, comisarul UE pentru ocuparea fortei de munca, a declarat ca este putin probabil sa existe o crestere majora a imigrantilor români si bulgari, subliniind faptul ca acestia mai mult contribuie la baza de impozitare a unei tari decât iau de la aceasta, dar sunt adesea folositi ca “tinte usoare” de catre politicienii care vorbesc despre abuzuri de bunastare si despre faptul ca nou-venitii iau locurile de munca ale localnicilor. Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie