Protestatarii de la Pungesti au renuntat la greva foamei

 

Membrii ‘Miscarii de Rezistenta’ de la Pungesti au anuntat, sâmbata, printr-un comunicat de presa intitulat ‘La Pungesti nu ai voie nici macar sa mori’, ca renunta la greva foamei, urmând sa se decida în ce fel vor continua sa protesteze fata de decizia Chevron de a instala în perimetrul Silistea prima sonda de explorare a gazelor de sist.

pungestiTotodata, protestatarii acuza jandarmii prezenti la Pungesti ca îi terorizeaza pe oameni. ”În urma abuzurilor facute de catre Jandarmeria Româna si a starii conflictuale existente între reprezentantii institutiei si protestatarii aflati în greva foamei în Tabara de Rezistenta de la Pungesti, cei din urma au luat decizia renuntarii la aceasta forma extrema de protest. Totul este din cauza presiunilor facute de jandarmi, care practic îi terorizeaza pe activisti si pe oamenii din sat. Locuitorii din zona se simt exact ca niste prizonieri în lagare de exterminare, având în vedere zecile de patrule care se plimba prin sat’, se arata în comunicatul trimis de Constantin Pâslaru, unul dintre liderii Miscarii de Rezistenta de la Pungesti.

Activistii au precizat, totodata, ca situatia lor a fost total desconsiderata de catre institutiile statului. ‘Protestatarii de la Pungesti vor decide în urmatoarele zile modul în care îsi vor arata în continuare nemultumirea fata de exploatarile si explorarile gazelor de sist, precum si fata de încalcarea grava a drepturilor ce li se cuvin cetatenilor conform Constitutiei’, mai precizeaza sursa citata.

La Pungesti, 13 persoane se aflau, la începutul anului, în greva foamei, în tabara amenajata pe islazul satesc din localitatea Silistea. Pe data de 24 decembrie au declarat ca au intrat în greva foamei un numar de 20 de cetateni din Pungesti si activisti de mediu, dar o parte au renuntat la protest.

În perioada 24 – 27 decembrie 2013, 13 dintre protestatari au avut nevoie de interventia ambulantei, din cauza ca s-au simtit foarte slabiti, dar au refuzat sa mearga la spital. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, Aurora Popa, trei dintre grevisti au acceptat sa li se faca perfuzii cu glucoza.

Reprezentantii Jandarmeriei au anuntat pe 8 decembrie 2013 ca localitatea Pungesti a fost declarata ‘zona speciala de siguranta’ din cauza incidentelor violente din ziua precedenta, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron, unde se lucreaza pentru amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judet.(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Adrian Dragut), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie