Ancheta la Spitalul Judetean din Bacau, dupa ce un copil a fost legat cu un ham de pat

 

Ministerul Sanatatii cere ancheta la Spitalul judetean de Urgenta din Bacau, dupa ce în presa au circulat imagini cu un copil legat cu un ham de patul unei sectii pediatrice.

ministerul sanatatiiSecretatul de stat în ministerul Sanatatii Raed Arafat sustine ca reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Bacau fac cercetari la fata locului.

„Ministerul Sanatatii face un apel catre conducerea Consiliului Judetean Bacau, în subordinea caruia se afla spitalul, pentru a face o evaluare cât mai urgenta si pentru a începe o ancheta a situatiei. Ministerul Sanatatii a luat legatura cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Bacau pentru a ajuta la verificarea si rezolvarea situatiei prezentate în mass-media. Rezultatele anchetei vor fi facute publice”, se arata într-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Copilul a fost internat la sectia de pediatrie a Spitalului judetean de Urgenta din Bacau pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrila si a fost diagnosticat cu faringo-amigdalita acuta, potrivit Mediafax.

Totodata, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau (SJU) a confirmat, sâmbata seara faptul ca în inventarul aceastei unitati medicale exista doua hamuri folosite pentru a lega copii internati de pat.

,,Nu este o practica permanenta în spital, dar pentru siguranta micilor pacienti, a celor mai agitati, am cumparat acest ham. Nu îl folosim decât în cazuri izolate. Vorbim, repet, de siguranta copilului. Micutul nu era abandonat, mama sa era si ea internata în spital într-o alta sectie.”, a explicat medicul Aurelia Taga, director medical la Spitalul Judetean Bacau, potrivit Agerpres.

În acelasi timp, managerul spitalului spune ca respectivele hamuri au fost cumparate din cauza lipsei acute de personal medical.

În sectia de pediatrie a SJU Bacau la cei 44 de pacienti aflati în stare de internare, sâmbata, erau doua asistente medicale si doar doua infirmiere, în conditiile în care normativele prevad un asistent la 10 pacienti. Alexandra Ciliac evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie