4 milioane de euro vor fi investite de oameni de afaceri chinezi la Bacau

 

O delegatie de oameni de afaceri chinezi s-a aflat în comuna bacauana Filipesti, unde intentioneaza sa participe la realizarea unui proiect industrial în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

investitieO delegatie de oameni de afaceri chinezi s-a aflat în comuna bacauana Filipesti, unde intentioneaza sa participe la realizarea unui proiect industrial în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.”Va fi prima investitie de productie de o asemenea valoare realizata în ultimii zece ani într-o comuna a judetului. Daca finalizarea proiectului prin forte proprii ale firmei era estimata pentru 2016, implicarea oamenilor de afaceri chinezi va permite scurtarea termenului de punere în functiune initial cu mai bine de doi ani. Vom fabrica produse chimice speciale si de protectie a suprafetelor, între care si unele destinate industriei de avioane’, a declarat, pentru Agerpres, omul de afaceri bacauan Ioan Neculce, proprietarul Romchimprotect din Filipesti.

Cu o suprafata de circa 3.000 de metri patrati, investitia va da de lucru, într-o prima faza, la aproximativ 50 de persoane ce vor dispune, în curând, de cursuri de specializare.

Sun Xiaohui, managerul general al firmei ”Beijing Yadilite Aviation Chemical Co. Ltd’, si-a motivat intentia de a se implica în proiect constatând faptul ca proprietarul firmei bacauane, Ioan Neculce, ”este un om vizionar, cu idei valoroase aplicabile rapid, o persoana serioasa asa cum suntem si noi chinezii’, dar si pentru ca ”este sprijinit de autoritatile locale’.

”Cred ca vom avea o colaborare îndelungata si fructuoasa. În mod cert vom dezvolta aici, împreuna, o afacere mare. Sper ca produsele ce vor fi obtinute la aceasta fabrica sa ajunga cât mai curând atât pe piata din România, cât si pe cea din China’, a precizat, pentru Agerpres, investitorul chinez.

Firma bacauana Romchimprotect detine mai multe brevete de inventii în domeniul vopselelor epoxidice, care ofera rezistenta suprafetelor pe care sunt aplicate, inclusiv la agresivitatile chimice, precum si al ignifugantilor, medaliate cu aur la saloanele de inventica din lume. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie