Legea privind sistemul unitar de pensii publice, modificata

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 842 din data de 30 decembrie 2013 a fost publicata Legea 380/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

monitorul oficial al romanieiNoua lege modifica Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în vederea rezolvarii situatiei discriminatorii în care se gasesc persoanele care se pensioneaza dupa data de 1 ianuarie 2011 si au desfasurat activitati încadrate în grupa I de munca, conform legislatiei anterioare, pâna la data de 1 aprilie 2001.

Legea stabileste asimilarea stagiului de cotizare realizat anterior datei de 1 aprilie 2001, de salariatii care au desfasurat activitati încadrate, conform legislatiei anterioare, în grupa I de munca, cu stagiul de cotizare în conditii speciale de munca.

De asemenea, legea cuprinde un nou tabel pentru reducerea vârstei standard de pensionare în cazul acestor persoane.

Legea mai stabileste ca perioadele de vechime în munca realizate în grupa a II-a de munca pâna la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare în conditii deosebite, în vederea reducerii vârstelor de pensionare. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie