Un autocar cu 44 de cetateni romani a ars in Ungaria

 

Un autocar la bordul caruia se aflau 44 de cetateni români ce mergeau în Germania a ars, în noaptea de sâmbata spre duminica, în Ungaria, soferii si pasagerii fiind nevatamati si ajungând duminica seara, cu un alt autocar, la destinatie.

autocarMAE a precizat, luni, raspunzând unei solicitari a MEDIAFAX, ca la bordul unui autocar aflat în tranzit pe teritoriul Ungariei, care transporta 44 de cetateni români spre Germania, a izbucnit un incendiu, în cursul noptii de sâmbata spre duminica.

Conform sursei citate, soferii si toti pasagerii au evacuat autocarul nevatamati, iar, ulterior, au fost cazati de autoritatile ungare în cladirea unei scoli din apropiere. Incidentul a avut loc în zona localitatii Lebeny din nord-vestul Ungariei.

Firma transportatoare a trimis un autocar de rezerva, care a ajuns la fata locului duminica dimineata, pentru a prelua cetatenii români si a-i transporta la destinatie.

Autocarul de rezerva a pornit spre Germania imediat dupa înmânarea unui proces-verbal constatator din partea politiei locale, iar în seara aceleiasi zile toti cetatenii români au ajuns cu bine la destinatie, precizeaza MAE.

Potrivit sursei citate, cauza incendiului nu a putut fi înca stabilita, existând însa indicii cu privire la o defectiune tehnica. Focul a distrus majoritatea bagajelor pasagerilor, precum si documentele de calatorie ale unei familii rezidente în Germania. Acestia îsi vor reînnoi pasapoartele la cel mai apropiat consulat român din Germania.

Ambasada României la Budapesta a intervenit imediat pe lânga autoritatile ungare locale pentru acordarea asistentei necesare în favoarea cetatenilor români, carora li s-au creat conditii de odihna si li s-a servit o masa calda, mai precizeaza MAE. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie