Noua procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, au solutionat in 2013 aproape 15.000 de dosare

 

Aflat de mai multi ani in deficit de personal, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila a reusit sa solutioneze in 2013 peste 5.000 de cauze, majoritatea procurorilor avand sub trei ani vechime in cadrul Ministerului Public. Asta in conditiile in care institutia se confrunta si cu o acuta lipsa a spatiului, desfasurandu-si activitatea in Palatul Justitiei de pe Calea Calarasilor, in acelasi loc cu Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, Judecatoria si Tribunalul Braila. Cladirea apartine Ministerului Justitiei.

dosar„Parchetul de pe langa Judecatoria Braila reprezinta unitatea cu volumul cel mai mare de activitate din subordinea Parchetului de pe langa Tribunalul Braila. Schema de personal a institutiei prevede un numar total de 13 posturi de procuror, din care doua pentru procurorii cu functii de conducere (prim-procuror si prim-procuror adjunct), iar noua pentru procurorii cu functii de executie”, ne-a precizat prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, Georgica Ciuciumis.

In prezent sunt ocupate functiile de executie, iar cele de conducere sunt asigurate prin delegarea procurorului Georgica Ciuciumis (in functia de prim-procuror) si a procurorului Laura Dobrea (in functia de prim-procuror adjunct).

Desi in ultimii ani gradul de ocupare al schemei de personal de la Judecatoria Braila (aceeasi de mai bine de doua decenii) a fost incomplet, volumul de activitate a cunoscut o crestere constanta. In 2011, spre exemplu, procurorii institutiei au avut de solutionat un numar total de 12.492 de dosare, in 2012 au avut de solutionat 13.776 de dosare, iar in 2013 numarul acestora a atins cifra record de 14.772 de dosare.

Numarul cauzelor solutionate de procurori s-a situat, de asemenea, pe un trend ascendent. Astfel, daca in 2011 procurorii PJB au solutionat 4.515 cauze, pana la jumatatea lunii decembrie 2013, aceiasi procurori solutionasera nu mai putin de 5.258 cauze.

„Desi cu o experienta redusa (doar trei procurori au peste 3 ani vechime), procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Braila s-au preocupat constant pentru solutionarea legala si temeinica a cauzelor intr-un termen rezonabil. Rezultatele bune si foarte bune obtinute s-au datorat muncii in echipa a procurorilor, eforturilor deosebite depuse de acestia, coordonarii lor eficiente. Colaborarea cu celelalte institutii implicate in infalptuirea actului de justitie (instantele, baroul de avocati, politia, Serviciul de Probatiune, Serviciul Judetean de Medicina Legala) a fost si ramane foarte buna. Pentru anul 2014 imi doresc si doresc si colegilor mei sa reusim sa mentinem un standard ridicat al calitatii activitatii noastre”, a mai precizat prim-procurorul Georgica Ciuciumis. Marian Gheorghe, magistrati.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie