Cele mai importante evenimente ale anului 2013

 

Alegerea noului Papa, nasterea bebelusui regal, decesele care au marcat lumea întreaga sunt doar câteva dintre cele mai importante evenimente ale anului 2013. mediafax.ro face o retrospectiva a celor mai importante momente ale anului ce se încheie, atât pe plan intern, cât si international.

calendarPOLITIC

Acordul de coabitare dintre presedinte si premier, scandalurile din cadrul USL, proiectul de regionalizare, aderarea la Schengen au fost principalele subiecte pe scena politica.

ECONOMIC

Black Friday, programul Prima Casa, constructia de noi mall-uri si autostrazi au fost cele mai citite subiecte economice în acest an.

SOCIAL

Tragedia din Muntenegru, în care si-au pierdut viata 18 români, examenul de Bacalaureat, inaugurarea podului Calafat-Vidin, dar si taxa auto si noua legislatie rutiera au fost cele mai importante stiri din domeniul social.

EXTERNE

Coreea de Nord a fost un subiect ce a captat atentia jurnalistilor din întreaga lume în 2013, iar inundatiile din Europa au afectat mii de oameni. Alegerea noului Papa si accidentul feroviar din Spania, în care 77 de oameni au murit si 143 au fost raniti, au fost alte subiecte de interes.

SPORT

Cele mai citite stiri din sport: condamnarea lui Gigi Becali la închisoare, alegerea lui Gino Iorgulescu în fuctia de presedinte al LPF, calificarea Stelei la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014.

LIFE

Venirea pe lume a ”bebelusului regal” a fost considerat cel mai important eveniment monden al anului.

CULTURA-MEDIA

Alexandra Raluca Dragoi a devenit primul fotograf român câstigator la Sony World Photography Awards. Expozitia ”The Human Body” de la Muzeul Antipa a stârnit numeroase controverse, iar moartea oamenilor de cultura din România si din întreaga lume a întristat.

STIINTA-SANATATE

Descoperirea unei noi parti a corpului uman, identificarea celui mai rece punct de pe Terra, dar si imaginile publicate de NASA din spatiu au stârnit interesul pasionatilor de stiinta în acest an. Alexandra Vladescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie