Cadouri speciale, la final de an, pentru institutiile statului

 

Institutiile statului au gasit bani de cadouri speciale, la final de an. Mai multe licitatii pentru servicii destinate confortului sefilor sau imaginii institutiilor au fost organizate în ultimele zile din 2013. De la limuzine si masini de teren, la curse aeriene sau servicii de promovare în mass-media, transmite Realitatea TV.

Bani in sacConstantenii care se întreaba cu ce ocupa Consiliul lor Judetean, vor primi un raspuns în perioada urmatoare. În schimbul unei sume piperate, achitate de la buget. Consiliul a decis în urma cu o saptamâna sa cumpere spatiu publicitar la un post regional de televiziune. Aproape 1,9 milioane de euro fara TV vor fi platiti pentru reclamele care vor rula timp de doi ani.

Contractul pentru serviciile de informare si promovare a institutiei prevede ca postul local va difuza periodic spoturi publicitare, transmisiuni live si evenimente care sa sustina imaginea institutiei conduse de social-democratul Nicusor Constantinescu.

Ministerul Dezvoltarii aloca si el 832 de mii de lei, bani din fonduri europene, pentru a promova la radio si la TV „Programul de Cooperare Transfrontaliera România-Bulgaria 2007-2013”.

Pentru aceasta suma, ministerul condus de Liviu Dragnea cere sapte reportaje TV a câte doua minute, pe doua posturi TV, difuzate timp de cinci saptamâni. Plus un spot radio de 30 de secunde difuzat timp de patru saptamâni, pe doua statii radio.

Consiliul Judetean Alba arunca peste un milion de lei pentru promovarea proiectului „Managementul integrat al siturilor Frumoasa”. Primaria Deva ofera 140.000 lei pentru publicarea în presa scrisa a deciziilor pe care le va lua în 2014.

Cel mai important contract este încheiat de Ministerul Fondurilor Europene pentru servicii de informare si promovare a publicului – peste 35 milioane lei.

Cu putin timp înainte de Craciun, si Ministerul de Interne a scos la licitatie un acord-cadru în baza caruia compania câstigatoare trebuie sa-i furnizeze 2.000 de bilete de avion, pâna în 2018. Totul contra sumei de 8 milioane de lei, fara TVA.

Ministerul Agriculturii cauta servicii de transport aerian pentru care ofera peste 2,3 milioane de lei, fara TVA.

Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei aloca 430.000 de euro pentru servicii similare, iar Secretariatul General al Guvernului – 600.000 lei. Cea mai mica suma este pusa la bataie de Curtea Constitutionala, 35.000 de euro, în timp ce BNR are cel mai mare buget pe final de an, peste 10 milioane de lei.

Tot înainte de Craciun, Compania Nationala a Uraniului a decis sa aloce 170 de mii de euro fara TVA pentru a cumpara 12 autovehicule, dintre care 5 limuzine si patru masini de teren. Un contract de furnizare de autoturisme noi a fost anuntat si de Primaria Braila, contra sumei de 147.000 de lei. Registrul Auto Român aloca 1,6 milioane de lei fara TVApentru achizitia a 25 de autoutilitare 4×4. realitatea.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie