Estimare Vodafone: In 2014 va creste consumul de date mobile si al „adoptiei” de smartphone-uri

 

Anul 2013 a adus schimbari importante pe piata telecom din România prin aparitia pachetelor de servicii cu comunicare nelimitata si prin lansarea serviciilor 4G, în timp ce 2014 va fi un an al cresterii consumului de date mobile, dar si unul al ‘adoptiei’ de smartphone-uri în rândul românilor, considera reprezentantii operatorului de telefonie mobila Vodafone România.

vodafone sigla‘Anul 2013 a adus schimbari importante pe piata telecom, mai ales în ceea ce priveste aparitia pachetelor de servicii cu comunicare nelimitata, indiferent de retea. Noile abonamente RED, lansate de Vodafone în prima parte a anului, au adus un concept nou de comunicare fara griji în orice retea nationala. Cu noile abonamente, utilizatorii pot vorbi si trimite SMS-uri nelimitat, în orice retea nationala, beneficiaza de trafic de Internet mobil inclus si de un smartphone nou în fiecare an, precum si de o gama variata de aplicatii, oferite gratuit. Anul 2013 a stat sub semnul investitiilor în retea, precum si al implementarii retelei 4G. Provocarile venite din zona de reglementare ne-au determinat sa cautam solutii de eficientizare a business-ului. Nu în ultimul rând, acordul pentru partajarea infrastructurii de retea, încheiat de Vodafone România si Orange România, a marcat o noutate pentru piata româneasca’, au declarat pentru AGERPRES reprezentantii companiei de telefonie mobila.

Un alt eveniment important al anului 2013 a fost lansarea serviciilor 4G, România fiind printre primele tari care au beneficiat de tehnologia LTE, iar acum serviciile 4G sunt disponibile în 10 mari orase ale tarii, la viteze de pâna la 100 Mbps.

În opinia reprezentantilor Vodafone România, 2014 va fi anul cresterii consumului de date mobile si a adoptiei crescute a smartphone-urilor, precum si serviciilor 4G.

‘Dupa cum am anuntat, în 2014 si 2015 vom investi sume semnificative, în principal în extinderea retelei 4G în toate orasele mari ale tarii, dar si în infrastructura de fibra optica pentru clientii business si în modernizarea retelei de magazine.Vodafone România va avea a dispozitie un buget suplimentar de 45 de milioane de lire sterline, în urmatorii doi ani, ca urmare a vânzarii Verizon de Vodafone Group’, subliniaza oficialii Vodafone România.

Pentru operatorul telecom, anul 2013 a fost un an marcat de lansari si premiere în zona de tehnologie si de servicii. Deschiderea Centrului Regional de Operatiuni de Retea ‘Danubius’, care deserveste mai multe retele Vodafone din Europa, a creat un numar de 500 de locuri de munca pentru inginerii români.

Lansarea pachetelor RED cu convorbiri nelimitate a adus peste 120.000 utilizatori în baza de clienti a companiei, iar pe zona de business, Vodafone si-a pastrat pozitia de lider de piata si a continuat sa lanseze servicii noi – cum ar fi solutiile de M2M sau Cloud – pentru a-i ajuta pe clienti sa fie mai aproape de parteneri.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie