Arestarea preventiva a deputatului Gheorghe Coman a fost ceruta de procurorii DNA

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti au solicitat vineri arestarea preventiva a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al organizatiei judetene Buzau a unui partid, în prezent suspendat din aceasta functie, acuzat de infractiunea de folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere într-un partid, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informeaza DNA.

dna„Solicitarea arestarii preventive a inculpatului Coman Gheorghe survine ca urmare a faptului ca, la data de 27.12.2013, în plenul Camerei Deputatilor s-a votat încuviintarea cererii de arestare preventiva a acestuia, cerere formulata de unitatea respectiva de parchet. Dosarul a fost trimis Înaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a se pronunta asupra propunerii de arestare preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile”, precizeaza DNA într-un comunicat de presa transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, punerea în miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Camera Deputatilor a votat vineri cererea de încuviintare a arestarii preventive în cazul deputatului PC Gheorghe Coman. În favoarea cererii s-au pronuntat 190 deputati, iar 34 au fost împotriva.(AS – autor: Dana Piciu, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie