Ministerul Finantelor Publice va vinde in luna ianuarie 2014, titluri de stat in valoare de 4,03 miliarde lei si 200 milioane euro

 

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna ianuarie licitatii prin care vrea sa vânda titluri de stat în valoare de 4,03 miliarde lei si 200 milioane euro, de aproape doua ori mai mult decât titlurile care ajung la scadenta în aceasta luna, de 2,78 miliarde lei.

titluri de statLicitatia pentru vânzarea de obligatiuni denominate în euro este programta pentru data de 23 ianuarie, iar titlurile vor avea maturitate de 5 ani, urmând sa ajunga la scadenta în ianuarie 2019.

Ministerul a programat, totodata, doua licitatii pentru vânzare de certificate de trezorerie cu maturitate de sase luni (500 milioane lei) si, respectiv, de un an (1 miliard de lei).

Alte zece operatiuni sunt pentru vânzare de obligatiuni în lei, cu scadenta între 3 si 5 ani, prin care Finantele vor sa împrumute 2,53 miliarde lei. Valoarea indicativa a licitatiilor principale este cuprinsa între 100 milioane lei si 700 milioane lei, iar fiecare astfel de operatiune va fi urmata de o licitatie secundara, pentru oferte necompetititve.

De la începutul anului, Trezoreria a împrumutat de pe piata interna 48,53 miliarde lei, la care se adauga emisiuni în valuta, interne si externe, de 3,07 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Fondurile atrase în lei în acest an sunt cu 16,5% sub valoarea împrumutata în 2012, de 58,17 miliarde lei, iar finantarile în valuta au fost similare, de la circa 4,71 miliarde de euro anul trecut. Stefan Musgociu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie