Ion Cazacu despre dosarul Zambaccian al fostului premier Adrian Nastase

 

Condamnat într-un dosar si achitat definitiv si irevocabil în altul, Adrian Nastase se afla, în prezent, „la egalitate”. Importanta va fi decizia magistratilor cu privire la cel de-al treilea dosar a carui miza este, spune avocatul acestuia, „destul de mare”. Invitat, luni seara, în emisiunea „Jocuri de putere”, Ion Cazacu a vorbit despre „caracterul politic” al dosarelor fostului premier.

adrian nastase 2„În dosarul în care Adrian Nastase a fost condamnat, „Trofeul calitatii”, se vorbeste despre anumite fapte de natura penala legate de campania electorala. Mai politic de atât nu pot sa-mi imaginez. Lucrurile legate de cel de-al doilea dosar, „Matusa Tamara”, în care sunt implicate o serie întreaga de persoane si de institutii ale statului, cum era Oficiul pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor, unde existau numeroase informatii nu numai despre Adrian Nastase, ci despre mult mai multe persoane. Al treilea dosar are o miza deosebita. La mijloc este munca a peste 7 ani si concentratia si cheltuielile unei institutii extrem de importante în România – DNA. Nu vreau sa intru într-un comentariu sportiv, dar, la ora actuala, suntem la egalitate, 1-1. Într-un dosar a fost condamnat, în altul a fost achitat definitiv, irevocabil. Pe acest dosar (dosarul Zambaccian, n.r.) exista o miza dupa opinia mea si o presiune extrem de mare”, a spus Cazacu, la Realitatea TV.

În opinia sa, decizia magistratilor este una politica. În ziua în care s-a pronuntat sentinta în acest dosar, Reding (Viviane Reding, Comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetateni, n.r) a avut o întâlnire, la Bucuresti, cu procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi, si cu conducerea CSM-ului în care „nimeni nu stie ce s-a discutat”.

„În legatura cu acest dosar va dau o informatie care a trecut usor, dar foarte importanta: în ziua în care s-a pronuntat în fond de catre Completul de trei judecatori o sentinta împotriva lui Nastase în acest dosar – e adevarat, o sentinta importanta dintr-un punct de vedere pentru noi pentru ca Adrian Nastase si sotia sa au fost achitati pentru faptele de coruptie, Dana Nastase are niste pedepse legate de anumite activitati legate de regimul vamal, iar la Adrian Nastase exista o pedeapsa de trei ani cu suspendare a executarii privind acea celebra infractiune de santaj. La 30 martie s-a pronuntat sentinta în acest dosar. În aceeasi zi, la Bucuresti era unul dintre oamenii importanti de la Bruxelles, doamna Reding, care a avut o întâlnire – spune ceva asta! – cu procurorul general, Kovesi, cu cei care erau la conducerea CSM-ului. A fost un comunicat extrem de scurt, nimeni n-a stiut ce s-a discutat acolo. Eu, ca avocat si ca om care cunosc multe lucruri din acest dosar, pot sa spun ca am anumite interpretari, supozitii în legatura cu acea întâlnire. Iata ca sunt o serie întreaga de coincidente în care poate fi pus în discutie caracterul politic al dosarului. E un lucru pe care Adrian Nastase l-a afirmat tot timpul, l-a sustinut, l-a argumentat”, încheie Cazacu. realitatea.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie