Secretarul de stat in Ministerul Muncii sustine ca emigrantii romani sunt o resursa de dezvoltare pentru societatea in care lucreaza

 

Emigrantii români reprezinta o resursa de dezvoltare pentru tara în care traiesc si lucreaza, iar societatea respectiva stie sau trebuie sa îi aprecieze, a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Codrin Scutaru, Secretar de Stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Codrin Scutaru, Secretar de Stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

‘Românii din Marea Britanie sunt preponderent oameni educati si profesionisti, care lucreaza din greu si contribuie la sistemul de protectie sociala si la bunul mers al societatii britanice. Românii nu sunt cersetori. Românii sunt o resursa, un capital pe care societatea în care acestia s-au integrat stie sau trebuie sa învete sa îi aprecieze’, a afirmat secretarul de stat Codrin Scutaru, subliniind ca, anterior, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a facut declaratii similare, atât în tara cât si în strainatate.

Totodata, Codrin Scutaru a remarcat ‘aparenta amplificare a îngrijorarii autoritatilor din unele state membre ale Uniunii Europene’ fata de ridicarea restrictiilor pentru lucratorii români si bulgari, cu începere de la 1 ianuarie 2014.

‘Mai sunt zece zile pâna la momentul ridicarii restrictiilor de pe piata muncii din cele noua state membre care mentin astfel de masuri, iar îngrijorarea autoritatilor din unele state pare sa se amplifice, fara sa existe motive pentru acest lucru’, a spus secretarul de stat Scutaru.

Recent, premierul britanic a declarat ca tara sa va implementa în 2014 noi masuri menite sa împiedice persoanele sa abuzeze de sistemul de protectie sociala, facând în acest fel Marea Britanie mai putin atractiva pentru imigrantii europeni.

‘Desi este de înteles o reforma a sistemului de protectie sociala menita sa îl consolideze împotriva oricaror încercari de abuz (…), poate ca nu este atât de potrivit ca momentul ales pentru implementarea unor astfel de masuri sa coincida cu ridicarea restrictiilor pentru lucratorii români si bulgari. Este nedrept sa asociem neajunsurile unui sistem cu imaginea unor cetateni europeni’, a adaugat Codrin Scutaru.

În încheiere, acesta a apreciat ca ‘drumul european pe care ne aflam cu totii ne ofera tuturor aceleasi drepturi si obligatii, iar ridicarea restrictiilor de la 1 ianuarie 2014 este ultimul pas în a restabili echilibrul în acest sens’.(AS-autor: Daniel Cocoru, editor:Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie