Ionut Matei, presedintele completului care judeca dosarul Zambaccian, ar putea fi dat in judecata

 

Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat joi ca este hotarat sa-l dea in judecata pe presedintele completului de cinci judecatori din dosarul Zambaccian, Ionut Matei, care l-a dat afara din sala de judecata.

ciocanel„Presedintele acestui complet, dupa ce i-a pus la punct pe avocatii apararii si le-a spus sa stea in bancutele lor, m-a vazut pe mine in spatele salii si mi-a spus: `Domnul acela cu chelie, ridicati-va in picioare. Dumneavoastra va hliziti in sala de judecata? Va rog sa parasiti sala. Si colegul dumneavoastra de suferinta, tot ala chel, va rog sa parasiti si dumneavoastra sala`, evident ca m-am simtit jignit”, a declarat Stefanescu, dupa ce a parasit sala de judecata.

Mai mult, acesta a comentat ca un astfel de incident este inimaginabil si senzatia sa este ca aceasta nervozitate arata ca este vorba de un proces politic si ca lucrurile sunt deja antamate intr-o forma sau alta.

„Modul in care s-a comportat cu toti avocatii acestia recunoscuti la nivel international este inimaginabil. (…) Suntem hotarati sa-l dam in judecata pe presedintele completului”, a mai afirmat Codrin Stefanescu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat joi, pentru 6 ianuarie, pronuntarea in dosarul Zambaccian in care fostul premier Adrian Nastase este judecat pentru luare de mita si santaj, alaturi de sotia sa Daniela Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita si fostul inspector ISC Irina Jianu. Rodica Buliga, magistrati.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie