Restrictia de circulatie pe podul de la Agigea a fost ridicata

 

Restrictia de circulatie pe podul de la Agigea va fi ridicata de la 3,5 tone, cât este în prezent, la 5 tone începând cu 23 decembrie, dupa ce prima etapa a lucrarilor, programate pentru aceasta toamna, a fost finalizata, a anuntat vineri, prefectul judetului Constanta, Eugen Bola.

podul agigeaPrefectul Eugen Bola a declarat, într-o conferinta de presa, ca lucrarile care trebuiau facute, în aceasta toamna, la podul de la Agigea au fost încheiate mai devreme decât se preconizase initial, fiind înlocuite fasciculele de la hobanele podului, astfel ca restrictia pentru autovehicule de la 3,5 tone la 5 tone poate fi ridicata.

Eugen Bola a precizat ca a propus reprezentantilor Ministerului pentru Proiecte de Infrastructura ca aceasta restrictie sa nu se aplice si mijloacelor de transport în comun, cel putin pâna la jumatatea lunii ianuarie, când sunt programate noi lucrari la pod.

„Cu certitudine restrictia va fi ridicata de la 3,5 la 5 tone. Problema este ca am cerut ca aceasta restrictie sa nu se aplice mijloacelor de transport în comun între 23 decembrie – 22 ianuarie si credem ca ministrul Sova va aproba ca podul sa fie traversat si de mijloacele de transport în comun mai mare de 5 tone. De ce pâna pe 22 ianuarie? Teoretic la aceasta data poate începe o noua etapa de reabilitare a podului, care se va întinde pâna la sfârsitul lunii mai, început de iunie”, a declarat Eugen Bola.

El a precizat ca în cazul în care conditiile meteorologice nu vor permite reluarea lucrarilor atunci, restrictia de circulatie ar trebui sa ramâna în vigoare pâna când reîncep operatiunile de reabilitare a podului.

Masura privind ridicarea restrictiilor de la 3,5 tone la 5 tone va intra în vigoare dupa semnarea ordinului în acest sens de catre ministrul delegat Dan Sova, a precizat prefectul Constantei, care crede ca acest lucru se va întâmpla în cursul zilei de vineri.

Începând cu 1 octombrie, vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie sa circule pe podul de la Agigea din cauza lucrarilor de reabilitare, iar pentru a ajunge în Portul Constanta au folosit mai multe rute ocolitoare.

De asemenea, de la jumatatea lunii octombrie, podul de la Agigea a fost închis total, pentru doua-patru ore, trei zile din saptamâna, pentru înlocuirea unor fascicule la hobanele podului. Cosmin Vaideanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie